Jakob Ingebrigtsen 3000 meter Diamond League Roma

Stygt gjort mot Jakob!

I går ble han svindlet for en rekord.

VERDENSKLASSE: Tenåringene Jacob Kiplimo (19) og Jakob Ingebrigtsen (19) kjemper begge mot fortida. I går løp de inn som den 8. og 9. beste på 3000 meter noensinne. Foran dem på den historiske lista er det litt av hvert. For eksempel en doper som svindlet Jakob for den nye europarekorden. Foto: Vincenzo Pinto / AFP / NTB
VERDENSKLASSE: Tenåringene Jacob Kiplimo (19) og Jakob Ingebrigtsen (19) kjemper begge mot fortida. I går løp de inn som den 8. og 9. beste på 3000 meter noensinne. Foran dem på den historiske lista er det litt av hvert. For eksempel en doper som svindlet Jakob for den nye europarekorden. Foto: Vincenzo Pinto / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR kveld var løperyndlingen Jakob Ingebrigtsen tilsynelatende bare et snaut halvsekund unna å sette europeisk rekord på 3000 meter. Men egentlig skulle denne rekorden vært hans:

  • Den ble satt av en svindler.

Rett etter at de internasjonale friidrettsekspertene hadde hyllet Mohammed Mourhit for at han var den første etter den finske løperlegenden Paavo Nurmi med rekordene både på 3000, 5000 og 10 000 meter, ble denne belgieren avslørt som en bløff.

Han hadde brukt EPO.

Men nå er det på tide at friidrettssjefene våre tar opp igjen kravet om å få strøket svindlernes gamle rekorder. Det å tviholde på dagens rekordlister, er stygt gjort mot Jakob Ingebrigtsen, Hedda Hynne, Karsten Warholm og tusenvis av andre som forsøker å slå resultater som aldri skulle vært godkjent.

KANSKJE skjønte vi ikke helt hvor fort Jakob egentlig løp i Roma i går kveld. Det var ikke bare fordi en annen tenåring var litt raskere enn ham i spurten. Han misset jo en rekord.

I friidretten setter selve resultatet standarden. Det hjelper ikke den ærlige om det er aldri så urettferdig:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer