Stygt hjemmetap for Riise & co.

Marseille for sterke.

Marseille styrte det meste på Anfield og vant 1-0 onsdag. For John Arne Riise og Liverpool ble det en trist mesterligakveld.

Matthieu Valbuena spilte vegg med tidligere Liverpool-spiller Boudewijn Zenden og scoret seiersmålet med et kjempeskudd kvarteret før slutt.

- Jeg er svært lykkelig. Det var mitt første mesterligamål, og det ga Marseille en veldig viktig seier, sa Valbuena.

Marseille-trener Eric Gerets fikk en drømmedebut.

- Det var spillerne mine som skrev historie, jeg så bare på fra sidelinja. Men jeg er svært stolt av dem, sa belgieren.

Riise var vraket og startet på benken. I «hans» posisjon spilte overraskelsen Sebastian Leto. Han var mildt sagt skral før pause og ikke bra i starten av 2. omgang heller. Riise erstattet ham etter 53 minutter.

Marseille så giftigst ut hele veien og kunne godt scoret flere ganger mot et ganske tamt Liverpool-lag. Først i sluttminuttene var vertene nær scoring, da Fernando Torres skjøt i stolpen.

Det er første gang et fransk lag vinner på Anfield, og et Marseille-lag med bare en seier på ni seriekamper i fransk Ligue 1 topper tabellen med full poengpott i mesterligaen.

NEI OG NEI: Jamie Carragher (t.v.) og Momo Sissoko fortviler etter å ha blitt slått av Marseille på Anfield. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS/SCANPIX
NEI OG NEI: Jamie Carragher (t.v.) og Momo Sissoko fortviler etter å ha blitt slått av Marseille på Anfield. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Det er vidunderlig å være nummer en på tabellen, og særlig etter en borteseier mot Liverpool, sa Valbuena

Liverpool står dermed med bare ett poeng på to kamper så langt. Og neste runde er ingen enkel oppgave.

Da reiser Riise og co. til Istanbul for å møte Besiktas.

(NTB)