Norge i ishockey-VM

Stygt norsk VM-tap. Ble rundspilt av Finland

Det var ventet at Norge skulle få det tøft mot Finland, som er en av favorittene i ishockey-VM. Finnene ga seg ikke før det sto 7-0 på tavla.

TUNGT: Keeper Lars Haugen hadde mer enn nok å henge fingrene i mot Finland. Det ble stortap. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR
TUNGT: Keeper Lars Haugen hadde mer enn nok å henge fingrene i mot Finland. Det ble stortap. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed var Norge langt unna å gjenta fjorårets bedrift da finnene ble holdt til 2-2 og avgjørelse først etter forlengning.

Etter tre poeng på de to første kampene i VM mot Latvia og Tyskland, og ikke minst positivt norsk spill, var man litt tilbake til den vonde tiden hvor personlige feil florerte og man virket nærmest sjanseløse overfor en motstander.

Petter Thoresen sa før kampen at man måtte forsøke å stoppe lekne og kjappe finner, og spesielt rekka med Carolina Hurricanes-stjernen Sebastian Aho. Det var gått bare litt over fire minutter av kampen før Aho serverte Veli-Matti Savinainen en pasning på kanten. Sistnevnte skjøt et kjapt skudd som Lars Haugen slapp inn. Keeperen må helt klart ta det målet på sin kappe. Det var Ahos ellevte målpoeng og Savinainens fjerde mål i VM.

For fort

Litt for fort gikk det også da finnene økte til 2-0 drøye tre minutter senere da Marko Anttila med kampens lengste hockeykølle snappet pucken fra Niklas Roest foran mål. Målene kom litt enkelt i en kamp der Norge egentlig åpnet friskt og skapte en del avslutninger på mål.

- Vi møtte et veldig bra lag, og når vi gjorde feil så straffet de oss. Dessverre gjorde vi for mange feil. På 2-0-målet var det en tabbe av meg. Man kan ikke gi sånne lag de mulighetene vi ga dem, sa Niklas Roest til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer