- Stygt og kynisk

Martin Ødegaard: - Det er et resultat vi ikke hadde klart for noen år tilbake. Vi evner å vinne kamper på en litt stygg og kynisk måte.

FORNØYD: Kaptein Martin Ødegaard var fornøyd etter 1-0-seieren over Serbia. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Serbia - Norge 0-1

BEOGRAD (Dagbladet): Norge slo Serbia 1-0 i Beograd, og fikk en drømmestart i Nations League torsdag kveld.

For første gang på lenge var flere spillere tilgjengelig i intervjusonen etter kampen. Dette har coronasituasjonen satt en stopper for, men nå begynner livet å bli normalt igjen.

Martin Ødegaard var magisk i forkant av 1-0-scoringen, som sørget for tre poeng til Norge. I natt kom en sliten kaptein ut til mediene - i et glohett Beograd - det temperaturen var 30 grader.

NORSKE HELTER: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard kunne dra hjem med tre poeng i kofferten. Foto: Terje Bendiksby / NTB
NORSKE HELTER: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard kunne dra hjem med tre poeng i kofferten. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Det var en fin kombinasjon, sier Ødegaard om scoringen, der han sendte ballen til Marcus Holmgren Pedersen, som fant Erling Braut Haaland foran mål.

- Det var et fint mål. Det er ikke så mye mer å si. Det var en viktig scoring som gjorde at vi vant.

Serbia er ingen hvem som helst. Som eneste lag i gruppa - som også involverer Sverige og Slovenia - er de kvalifisert til Qatar-VM seinere i år.

- Det er et resultat vi ikke hadde klart for noen år tilbake. Jeg føler det beviser at vi har tatt steg, sier Ødegaard.

- Vi evner å vinne kamper på en litt stygg og kynisk måte. Vi forsvarer oss godt. Det viser at vi har tatt steg. Så har vi fortsatt litt å gå på med å ta vare på ballen, og være enda smartere i noen faser.

FORNØYD: Landslagssjef Ståle Solbakken hyller laget etter seieren over Serbia. Vis mer

Norge møter Sverige i Stockholm søndag. De slo Slovenia 2-0 torsdag kveld.

- Vi skal dra dit og prøve å vinne. Vi skal fortsatt prøve å levere gode prestasjoner. Det endrer seg ikke, sier Ødegaard til Dagbladet.

NATIONS LEAGUE

Sverige11002-03
Norge11001-03
Serbia10010-10
Slovenia10010-20

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer