Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stygt skadd etter skihopp

Hopperen Marius Småriset (24) pådro seg alvorlige skader da han falt stygt under trening i K120-bakken på Lillehammer i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Småriset ble umiddelbart kjørt til Lillehammer sykehus, og senere fraktet til Ullevål sykehus.

Det ble søndag kveld fra Ullevål sykehus opplyst at Småriset har pådratt seg brudd- og hodeskader. Tilstanden er stabil, og Lørenskog-mannen er nå til videre undersøkelser.

Det blir også opplyst at Småriset senere søndag kveld skal opereres for skadene han pådro seg.

Skia løsnet

Ifølge landslagssjef Ken Roar Elverum og hopptrener Jan Henrik Trøen skal den ene skia ha løsnet da Småriset var i svevet.

- Den kan være forskjellige årsaker til at det skjedde. Enten kan stroppen ha røket, eller så kan bindingen ha løsnet. Men det var ingen av de norske hopperne eller lederne som så helt hva som skjedde da han falt, sa Trøen til NTB søndag kveld.

Ifølge Trøen skal Marius Småriset ha pådratt seg skader i den ene armen og i flere ryggvirvler.

- Det er bestandig veldig trist når slikt skjer, og vi håper inderlig det går bra med ham, sa Trøen.

Beklaget

Også landslagssjef Ken Roar Elverum beklaget søndag kveld det stygge fallet.

- Vi fikk ikke høre så mye om hva som var skjedd bortsett fra at han hadde ramlet og ble fraktet bort. Vi får endelig håpe det går bra med ham, sa Elverum til NTB.

Småriset er en habil hopper som har markert seg i nasjonale renn og i kontinentcupen. Han tok sine hittil eneste verdenscuppoeng med 26. plass i Zakopane for tre år siden.

(NTB)

Hele Norges coronakart