Styr unna disse fotballklubbene!

Nei, det er verken Chelsea, United eller Liverpool.

(Dagbladet.no): Livet er morsommere for den som er glad i fotball, hevdes det, og det er sikkert mye sant i det utsagnet. Men noen fotballsupportere blir påført mye lidelse også - disse ulykksalige menneskene som har valgt seg et favorittlag som ikke akkurat kjemper om Premier League-titler hver eneste sesong.

For om du tror du har det vondt de gangene Liverpool, Manchester United eller Tottenham går på en smell, er det kanskje fordi du har til gode å møte en Notts County-supporter.

Supportere av klubben med de sebrastripete draktene, som for øyeblikket ligger på en 12. plass i League Two (nivå fire), er utsatt for de aller verste påkjenningene, ifølge en kåring gjengitt i Daily Mail.

Lista er satt opp med utgangspunkt i et sett med kriterier av såkalte «stressfaktorer» for en supporter:

• Heistilværelsen - altså regelmessige opprykk og nedrykk mellom divisjonene.

• Nesten-opprykk eller nesten-nedrykk.

• Ikke vinne på hjemmebane.

• Tape en kamp hvor man først har ledet.

STYR UNNA:: Her feirer Notts County en av få oppturer i 2006, da de overraskende slo ut Middlesbrough av ligacupen etter 1-0 på Riverside. Nå er klubben havnet øverst på den lite flatterende lista over de verste lagene å holde med i engelsk fotball. Foto: AP
STYR UNNA:: Her feirer Notts County en av få oppturer i 2006, da de overraskende slo ut Middlesbrough av ligacupen etter 1-0 på Riverside. Nå er klubben havnet øverst på den lite flatterende lista over de verste lagene å holde med i engelsk fotball. Foto: AP Vis mer

• Tape playoff-kamper, i særdeleshet opprykk.

• Være involvert i straffekonker, og cupkamper som går til ekstraomganger.

• Økonomiske problemer, som resulterer i usikkerhet om framtida og som er skadelig for lagets prestasjoner.

• Forandringer på eiersiden av klubben.

• Hyppige managerbytter.

Det er liten tvil om at Notts County er en verdig vinner med bakgrunn i kriteriene. Klubben har sparket hele 35 managere siden 1945, byttet divisjon rekordmange 29 ganger, og reddet seg unna Conferance League i fjor på sesongens siste dag.

På plassene bak Notts County følger først MK Dons (tidligere Wimbledon), selv om klubben bare har eksistert i 29 år og har en cuptriumf i 1988 å se tilbake på. Men den dårligste hjemmestatistikken i engelsk fotball siden krigen trekker selvsagt betydelig ned, i likhet med gjeldskriser pålydende 20 millioner pund samt tre nedrykk de siste 10 årene.

Er du derimot Liverpool-supporter, er det liten fare for nervøst sammenbrudd og lykkepiller.

Styr unna disse fotballklubbene!

Statistikerne ved Littlewoods Football Pools har kommet fram til at det beste laget å støtte - for å unngå følelsesmessig berg-og-dalbane - er Liverpool. Det til tross for at laget ikke har vunnet ligaen siden 1990.

Deretter følger Arsenal, Yeovil Town, Manchester United og Chelsea.

• Hvordan fant du din favorittklubb?

<B>VERSTE PREMIER LEAGUE-LAG:</B> Portsmouth og Sol Campbell har hatt en strålende sesong så langt, men har historisk sett forårsaket mye fortvilelse blant fansen sin. De er det Premier League-laget som kommer høyest på lista med sin 9. plass.