Styreleder med stikk til Hareide

Sjølkritisk Svendsen mener Tørum er rosenborger. - Men med talefeil, sier trønderlagets styreleder spøkefullt om strilen.

• Ord for ord: Pressekonferansen i sin helhet finner du her

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no): I dag sørget Rosenborg-styret for å sparke trener Knut Tørum. Tidligere RBK-kaptein Bent Skammelsrud er blant dem som mener flere burde ta ansvar for Rosenborgs miserable serie-situasjon.

- Jeg vet ikke hvor mange ganger ledelsen skal få lov til å ansette en kompetent trener, for etter kort tid å sparke vedkommende ut som inkompetent. Tålmodighet må nok til, sa den tidligere midtbanestrategen til Dagbladet.no.

Som styremedlem siden 2003 og styreleder siden i fjor, har Terje Svendsen vært svært delaktig i å ansette og avsette fem trenerne siden Nils Arne Eggen tok farvel i 2002. Nå innrømmer han feil.

- Bør ikke dere som har vært ansvarlig for ansettelsene, også se på dere sjøl og hvilket ansvar dere har i forhold til de hyppige trenerbyttene?

- Resultatene har vært der, det er bare to år vi ikke har vært seriemester i løpet av de fem siste åra. Vi foretok en sjølransakelse i fjor da det ble veldig tydelig i forhold til Per-Mathias\' sykemelding at det sportslige fundamentet er for svakt. Vi vil styrke det sportslige fundamentet, svarer styreleder Svendsen.

- For mange trenerskifter

Han mener den viktigste feilen ligger tilbake i tid.

IKKE FØRSTE GANG: Rosenborg Ballklubs styreleder Terje Svendsen har vært med på å avsette trenere før. Siden Nils Arne Eggen ga seg, har fem mann måttet si takk for seg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
IKKE FØRSTE GANG: Rosenborg Ballklubs styreleder Terje Svendsen har vært med på å avsette trenere før. Siden Nils Arne Eggen ga seg, har fem mann måttet si takk for seg. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Hvis det er noe RBK skulle gjort annerledes, så er det å forberede seg bedre på den dagen Nils Arne Eggen gikk ut av døra på Lerkendal. Vi har hatt flere trenerskifter - for mange, innser han.

- Men det er også viktig å si at alle skiftene har ulike årsaker og bakgrunner, tillegger han.

Samtidig legger han tilsynelatende noe av skylda på nåværende landslagstrener Åge Hareide, som på sett og vis sviktet klubben han var ansatt i.

- Vi må bare innrømme at vi har hatt trøbbel med å finne sjefsdirigenten for gutta i klubben. Vi trodde vi hadde løsningen da vi ansatte Åge Hareide, men dere vet enden på den visa. Åge valgte landslaget foran å bli på Lerkendal, konstaterer Svendsen.

- Tørum er rosenborger

Til tross for at Svendsen er med på å avsette Tørum, har han bare gode ting å si om strilen.

- Det er ingen enkel sak å gjøre dette, Knut har opptrådt forbilledlig for klubben. Som person er han fantastisk, en ekte rosenborger, sjøl om han har talefeil, ler styreformannen.

- Prosessen har blitt en sterk personlig sak for meg, jeg er glad i Knut, understreker han.

Styreleder med stikk til Hareide

Vag på spørsmål rundt egen stilling

- Hvorfor vurderer ikke du din stilling?

Styrelederen sliter med å svare på spørsmålet, han snakker rundt grøten.

- Potensialet i RBK er stort, og det skal vi fortsette å utvikle, avslutter han svaret sitt.


- Stiller du til gjenvalg i januar?

- Det får valgkomiteen bestemme.


- Tror du at du får fortsette?

- Jeg orker ikke å svare på hypotetiske spørsmål, jeg ser ikke grunn til å kommentere det.

SAMMEN I RBK: Assistent- og hovedtrener Ola By Rise (t.v.) og Åge Hareide sammen på Rosenborgs treningsfelt. Nå er de to tidligere Rosenborg-trenerne ledere for det norske landslaget.