Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Styrelederen i Accrington Stanley kritiserte Premier League-klubbene for pengesløsing. Svaret fra ligaen sjokkerte ham

- WOW!

FIKK SVAR: Accrington Stanley-sjefen kritiserte Premier League og fikk et svar han ikke hadde ventet seg. Foto: NTB Scanpix
FIKK SVAR: Accrington Stanley-sjefen kritiserte Premier League og fikk et svar han ikke hadde ventet seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Diskusjonen om pengene i engelsk fotball har vart en stund, men da Accrington Stanleys styreformann, Andy Holt, kritiserte Premier League-klubbene i et radiointervju på BBC Lancashire, fikk debatten en ny omdreining.

I intervjuet på BBC sa Holt at måten Premier League-klubbene oppfører seg på, har en direkte negativ effekt på klubbene i divisjonene under.

Holt siktet da til de siste avsløringene av pengegaloppen i Premier League, nærmere bestemt Zlatan Ibrahimovics ukelønn på over fire millioner kroner, og at Zlatans og Paul Pogbas agent, Mino Raiola, fikk med seg nesten en halv milliard etter at de to ble klare for Manchester United.

Til sammenlikning styrer Holt en klubb som omsetter for rundt 25 millioner i året, og som regner med å tape drøye fem milloner hver eneste sesong.

Accrington Stanely har blant annet det laveste tilskuersnittet i de engelske proffdivisjonene, skriver BBC.

- De (Premier League-klubbene, red.anm.) genererer alle pengene, og de må få spredt dem ut litt, sier Holt, som karakteriserte klubbene nedover i ligasystemet som «sultende tiggere, tiggende etter smuler».

Holt fikk umiddelbart svar fra Premier League.

- Vi skal skrive til herr Holt og spørre ham om han ønsker at Premeir League skal fortsette med den støtten vi gir til både hans og de andre klubbene i ligasystemet, svarte herrene på toppen, og siktet til kompensasjonsordningen der klubbene lenger ned i ligasystemet får noen millioner hver av tv-inntektene.

- Wow! Etter all jobben vi har hatt med å redde Accrington Stanley (fra konkurs, red.anm), truer virkelig Premier League med å stenge oss?, spurte Holt på twitter, og fikk massiv støtte.

Også BBCs sportsredaktør, Dan Roan, oppfattet svaret fra Premier League som en trussel.

- Herr Holt har i realiteten bitt hånda som gir klubben hans mat, konkluderer Roan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!