Paralympics-skandalen

Styret ble ikke informert

Ifølge Dagbladets kilder ble ikke styret i Norges idrettsforbund informert i forkant om oppsigelsen av Para-avtalen som gjorde at Kjell Inge Røkke og stiftelsen VI trakk sin sponsoravtale på nærmere 125 millioner kroner.

IKKE INFORMERT: Idrettspresident Berit Kjøll brukte tid på å informere styret om Olympiatoppens avgjørelse om å ikke tildele de 5,5 millionene til para-utøvere, som var avtalen med regjeringen. Foto: NTB
IKKE INFORMERT: Idrettspresident Berit Kjøll brukte tid på å informere styret om Olympiatoppens avgjørelse om å ikke tildele de 5,5 millionene til para-utøvere, som var avtalen med regjeringen. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da idrettsforbundet mottok 5,5 millioner kroner av Kulturdepartementet etter at OL og Paralympics ble flyttet fra 2020 til 2021, så skulle millionene bli fordelt til både OL- og Paralympics-utøvere. Alle utøverne trengte å få finansiert et ekstra år med forberedelser til lekene i Tokyo.

Men ikke en eneste krone av disse 5,5 millionene fra Kulturdepartementet endte opp hos en parautøver, kom det fram i en nettsak fra idrettsforbundet den 27. januar.

Denne kontroversielle avgjørelsen ble ikke styret i Norges idrettsforbund informert om, ifølge Dagbladets kilder.

Innholdet i den pressemeldingen kan ha kostet Idrettsforbundet en sponsoravtale på nærmere 125 millioner kroner. Nå svarer kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund Finn Aagaard på vegne av styreleder Berit Kjøll og flytter ansvaret over på Olympiatoppen.

- Olympiatoppen har fulgt vanlige etablerte fullmaktsstrukturer for tildeling av stipendmidler til utøvere, sier Aagaard.

Avviser

Det er nemlig Olympiatoppen som har hovedansvaret for forvaltningen av stipendordningen til olympiske og paralympiske utøvere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer