- Styret hadde panikk

Manchester United ser tilbake på forrige landslagspause med skrekk og gru. Nå, rett før ny pause, får manager Ole Gunnar Solskjær ny kritikk. Samtidig kommer profil med klar beskjed til nordmannen.

GOD PERIODE: Manchester United har levert gode resultater etter landslagspausen, men som manager Ole Gunnar Solskjær vet - kritikken hagler så fort United går på et tap. Foto: NTB
GOD PERIODE: Manchester United har levert gode resultater etter landslagspausen, men som manager Ole Gunnar Solskjær vet - kritikken hagler så fort United går på et tap. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det pinlige 1–6 tapet mot Tottenham i starten av oktober gjorde at nordmannen ble bombardert med tabloide titler og ekspertrop gjennom den 10 dager lange samlingen.

United svarte med en sterk borteseier mot PSG, et ok poeng hjemme mot Chelsea og en nedsabling av RB Leipzig, men Solskjær hadde knapt rukket å komme seg opp igjen fra skyttergraven før United gikk på en ny smell mot Arsenal i helga.

Tapet gjør at Manchester Uniteds ikke har vunnet på seks hjemmekamper i Premier League. Det har ikke skjedd siden 1989/90-sesongen.

Nå venter en ny landslagspause til uka.

- Må bli hensynsløs

De siste ukene har Solskjærs tidligere lagkamerater Paul Scholes, Gary Neville og Roy Keane, som alle jobber som eksperter, langet ut mot Manchester United-spillerne.

Paul Ince har vært en notorisk motstander av Solskjær. I dag langet han ut igjen:

- De havnet i en god flyt, og han fikk jobben. Det var vanskelig å ikke gi den til ham etter det. Jeg mener likevel at styret hadde panikk, sier den tidligere midtbanespilleren i intervjuet som er gjengitt av blant andre Daily Mail.

Ince fortsetter:

- Jeg sier ikke at Ole ikke er den beste mannen til jobben.

The Telegraphs fotballmann Jason Burt skriver tirsdag at Manchester United har er stort problem:

- Det eneste stabile er at de er ustabile, skriver han syrlig.

Burt fortsetter:

- Det kommer etter hvert et punkt hvor det er på tide å si at «nok er nok» og falle ned på konklusjonen at hvis Solskjær ønsker å overleve i jobben, må han bli tydeligere og mer hensynsløs.

MELDING: Dette stod på meldingen Ståle Solbakken fikk fra Manchester United-sjef Ole Gunnar Solskjær. Video: Rødt Kort Vis mer

Viktig uke

Solskjær vet selv at de to neste kampene kan gi ham ro inn i landslagspausen.

Og United kan starte den jobben allerede i kveld. Da venter et borteoppgjør mot Istanbul Basaksehir i Champions League.

En seier i Tyrkia vil gjøre at laget står med full pott etter tre kamper, og på langt nær er kvalifisert for sluttspillet.

- Det er små marginer i fotball. Noen ganger er de med deg, andre ganger går de imot deg. For oss handler det om å jobbe hardt og hele tiden ville bli bedre, sa Solskjær selv på en pressekonferanse i går, og fikk støtte av midtstopper Harry Maguire:

- Det handler om å jobbe hardt. Vi vil være mer stabile. Da vi fant stabiliteten forrige sesong ble vi nummer tre i ligaen.

TREFFSIKKER: Ole Gunnar Solskjær imponerer på trening før sesongstart. Video: Twitter Vis mer

Svarte på kritikk

Lørdag venter en tøff bortekamp mot Everton – som ligger på en fjerdeplass med 13 poeng på sju kamper. Manchester United ligger til sammenlikning på en 15. plass med sju poeng etter seks kamper.

Langt fra godt nok for United, og et nytt tap her vil føre til at eksperter igjen vil helle bensin på bålet.

Solskjær selv har gjentatt gang på gang at han bare må takle presset som følger med å lede en av verdens største klubber, og at mange vil ha en mening uansett.

Seinest i går svarte han på Keanes kritikk:

- Roy har alltid vært frittalende. Jeg er veldig glad for de spillerne jeg har her. Vi har ulike jobber, og hans jobb er å mene, sa Solskjær.

Pochettino i sivet

Et annet element som legger press på Solskjær, er at Mauricio Pochettino ligger og vaker i sivet. Mandag var den tidligere Tottenham-manageren med på Sky Sports Monday Night Football.

LEDIG: Mauricio Pochettino. Foto: NTB
LEDIG: Mauricio Pochettino. Foto: NTB Vis mer

Som lokalavisa Manchester Evening News skriver:

- Hvor beleilig og tilsiktet var Pochettinos opptreden på Monday Night Football?

Når sant skal sies har ikke Pochettino akkurat gjemt seg siden han fikk sparken i Tottenham, men mandagens opptreden var første gang han snakket offentlig og direkte om en ny toppjobb i England:

- Jeg er alltid klar for å bli involvert igjen. Jeg håper at jeg kan komme meg tilbake snart. Jeg gleder meg til å få en jobb igjen, sa manageren til Sky Sports.

Solskjær håper nok også et Pochettino får en jobb snart.

Et sted med annen postadresse enn Manchester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer