BEST I ALT: Danmark var best i alt i Parken, og vant fullt fortjent mot et tafatt norsk lag. Foto: AP Photo/ Jens Dresling
BEST I ALT: Danmark var best i alt i Parken, og vant fullt fortjent mot et tafatt norsk lag. Foto: AP Photo/ Jens DreslingVis mer

- Styrkeforholdet mellom Norge og oss ble tydelig avspeilet i dag

Morten Olsen storfornøyd med sine gutter.

KØBENHAVN / OSLO (Dagbladet): • Danmark - Norge 2-0

Danmark var best i alt i kveldens kamp mot Norge, og vant fullt fortjent 2-0 i et fullsatt Parken.

Morten Olsen mener kveldens kamp viste at danskene er et bedre fotballag enn Norge.

- Styrkeforholdet mellom Norge og Danmark blir tydelig avspeilet i måten vi spiller fotball på i dag. Vi skaper flere sjanser, mens Norge skaper bare en. Det forteller mye om effektiviteten, uten at vi trenger å gå inn på spillestil, sier Olsen til Dagbladet etter kampen.

- Jeg sa på pressemøtet i går at det er viktig å spille som du har kompetanse til og har motivasjon til. Jeg liker en viss form for fotball, og landslagsfotball handler om «hvem er vi», det gjør det også for Norge. De er lært opp til å spille denne fotballen. Sånn er det.
Leverte på alle måter Han var strålende fornøyd med hva hans elever viste utpå den strøkne Parken-matta i den avgjørende EM-kvalik-kampen.

STRÅLENDE FORNØYD: Morten Olsen var meget fornøyd med det Danmark presterte mot Norge i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
STRÅLENDE FORNØYD: Morten Olsen var meget fornøyd med det Danmark presterte mot Norge i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer

- Vi spiller en god kamp, en veldig god kamp. Vi fikk levert på mange områder, og  Norge skaper en eller to sjanser i hele kampen. Den største er en lang ball mot Moa som heldigvis for dem lander på høyrefoten hans, sier han.

- Det var veldig godt kombinasjonsspill, god bevegelse. En topp prestasjon syns jeg. Vi gjorde hverandre bedre.

John Carew kom innpå i den andre omgangen for Norge, men ble temmet av Simon Kjær og Daniel Agger.

- Forsvaret gjorde en god jobb da Carew komr inn, og vi presset stopperne deres så de ikke fikk slå langt. Vi er glade for at publikum fikk en slik kamp, sier han.

Overrasket nordmennene Nicklas Bendtner scoret danskenes mål, og Sunderland-spissen fikk mye skryt av Olsen for sin innsats i kampen.

- Bendtners førstetouch og førsteavleveringer var overraskende for nordmennene i hvert fall. Han gjorde også en kanonjobb defensivt. Planen vi la ble utført 100 prosent, sier Olsen.

Nå kan de danske supporterne langt på vei bestille billetter til EM. Så lenge de slår Kypros borte er de klare for sluttspillet i Polen og Ukraina.

- Vi kan avgjøre det selv. Dette var en viktig kamp, men vi er også under press mot Kypros. Vi har tatt store skritt, det er det viktigste, avslutter Olsen.