Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug-saken:

Styrker laget for å redde Johaug

Varsler større apparat når saken skal til CAS.

FÅR FLERE PÅ LAGET: Therese Johaug har allerede Christian B. Hjort (t.v.) som advokat. Nå jobbes det med å få flere personer med på laget, blant annet en CAS-ekspert. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR FLERE PÅ LAGET: Therese Johaug har allerede Christian B. Hjort (t.v.) som advokat. Nå jobbes det med å få flere personer med på laget, blant annet en CAS-ekspert. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet) Therese Johaug (28) styrker apparatet rundt seg i forberedelsene til dopingsaken som er anket til Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

Dagbladet får opplyst at det jobbes med å hente inn en CAS-ekspert for å hjelpe skistjernen.

- Vi kartlegger og ser på personer som har erfaring fra CAS. Vi vil søke mer kompetanse og forstå mer. Det jobber vi med akkurat nå, sier Johaugs manager Jørn Ernst til Dagbladet.

- Dere styrker laget?

- Ja, det er aktuelt å styrke apparatet rundt Therese. Vi ønsker å få inn mer kompetanse. Om det blir en ekstra advokat, eller en person i en annen rolle, vet vi ikke. Vi er i en prosess med å hente inn en person med kompetanse, men er ikke kommet til aktuelle navn, sier Ernst.

Hjort fortsetter

Advokat Christian B. Hjort har representert Johaug etter at saken ble kjent i offentligheten 13. oktober i fjor. I tillegg har Ernst fungert som manager og talsperson i lengre tid.

Hjort vil fortsatt representere langrennsløperen i tida som venter - i tillegg til en ny såkalt CAS-ekspert.

- Hjort fortsetter som før. Vi mener det er nødvendig å få inn en ressursperson som kjenner systemet og CAS. Der har ikke Christian (Hjort, advokat) vært med tidligere. Vi ser både i Norge og i utlandet, sier manager Ernst.

Johaug avga 16. september en positiv dopingprøve for det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin. Johaug ble i februar dømt til 13 måneders utestengelse av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Tirsdag denne uka ble det kjent at Det internasjonale skiforbundet (FIS) anker dommen mot henne.

Dekker 700 000

Teamet rundt Therese Johaug ønsker at Norges Skiforbund dekker alle kostnader i ankesaken som venter.

Dagbladet var onsdag i kontakt med Torbjørn Skogstad, leder i langrennskomiteen i skiforbundet. Han ville ikke uttale seg om saken før han hadde vært i kontakt med resten av styret.

Norges Skiforbundet har dekket alle Johaugs utgifter siden dopingsaken ble kjent og fram til dommen på 13 måneder.

Dagbladet får opplyst fra skiforbundet at de totale utgiftene i Johaug-saken hittil er på rundt 700 000 kroner, som hovedsakelig er advokatutgifter.

- Nå er den en ny situasjon. Jeg må komme tilbake etter styret har snakket sammen, sier Skogstad til Dagbladet.

MANAGER: Jørn Ernst. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MANAGER: Jørn Ernst. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Etter at Det internasjonale skiforbundet anket dommen på 13 måneder i går, forbereder Johaug og støttespillerne seg på en ny runde i Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

Det betyr også en større utgifter for Johaug - noe de håper at Skiforbundet dekker.

ADVOKAT: Christian Hjort.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ADVOKAT: Christian Hjort. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Jeg vil rette en forespørsel til skiforbundet om dekning av kostnader i ankerunden. Jeg mener det er naturlig å gjøre det, på samme måte som jeg rettet en forespørsel før domsutvalgets behandling, sier advokat Christian Hjort til NRK.

Uviss dato

Ernst og Johaug fikk vite om anken mandag kveld, rett før den offentlige pressemeldingen rundt klokka 7 tirsdag morgen. Angivelig må de vente i flere måneder før saken kommer skal til CAS.

- Det siste døgnet har vi jobbet med å kartlegge veien videre. Hjort forbereder saken, mens Therese fortsetter med trening som vanlig, sier Ernst.

- Har dere fått signaler på når saken skal opp hos CAS?

- Nei. Det er umulig for oss å si noe om. Magefølelsen sier at det blir noen månder. Om det blir tre, fire eller fem er umulig for meg å spekulere rundt, sier Ernst.

Johaug er akkurat nå på reise med sin bror Karstein i USA.

Advokat Christian B. Hjort har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media