I TRØBBEL: AGFs Kim Aabech stilles for retten. Årsak: Han nekter å betale tannlegeregningen. Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: AGFs Kim Aabech stilles for retten. Årsak: Han nekter å betale tannlegeregningen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Styrtrik dansk fotballprofil nekter å betale tannlegen. Stilles for retten

Selv om Kim Aabech tjener godt som fotballspiller og nylig vant 1,9 millioner kroner på rulett, er det helt uaktuelt å betale tannlegeregningen.

(Dagbladet): AGF-spiller Kim Aabech har to landskamper for Danmark, er sønn av den danske fotballegenden Hans Aabech og har vært en profil i dansk toppfotball i en årrekke.

33-åringen tjener godt som fotballspiller. I tillegg vant han nylig 1,9 millioner danske kroner på ruletten på spillehallen.dk. Økonomien er det ikke noe i veien med. Likevel nekter han å betale tannlegeregningen.

Nå stilles han for retten, skriver danske Ekstra Bladet. Aabech skylder tannlegesenteret Clemens Torv i Aarhus 7000 kroner, ifølge den danske avisen. Årsaken er et tannlegebesøk i 2014 som fotballprofilen ikke ønsket å betale.

Aabechs forklaring AGF-spilleren har fått purringer både per telefon og mail, men har aldri svart tannlegesenteret. Nå forklarer Aabech årsaken til at han nekter å betale tannlegeregningen.

- Slik jeg husker det, var jeg hos tannlegen for godt over et år siden. Her fikk jeg en ny tann, som gikk i stykker to dager senere. Da fikk jeg en regning på 7-8000 kroner for arbeidet. Men det gjorde bare tannen verre, så jeg nektet å betale. Man betaler ikke for en bil som ikke kan kjøre heller, forklarer 33-åringen til Ekstra Bladet.

- Jeg har vært irritert over arbeidet deres, og min stolthet har gjort at jeg ikke har betalt. Det handler ikke om pengene, presiserer han.

Lover å betale Aabech påpeker at det er en uheldig sak jeg gjerne skulle vært foruten.

- Jeg ser at jeg bude ha forsøkt å løse saken med en dialog. Jeg skal i retten, betale pengene, så er saken ute av verden, varsler han.

Ifølge AGFs sportssjef Jens Andersson vil ikke klubben sanksjonere Aabech, all den tid dette ikke har noe med klubben å gjøre.

Andersson hevder at han i utgangspunktet ikke kjente til saken, men forteller at spillerne er voksne mennesker som de ikke kan passe på 24 timer i døgnet.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.