Formel 1-fører Lewis Hamilton i Paradise Papers

Styrtrik idrettsstjerne i Paradise Papers: Skal ha leid ut fly til seg selv

Lewis Hamilton skal ha dukket unna å betale 3,3 millioner pund, skriver BBC.

STYRTRIK: Lewis Hamilton er på tiendeplass på Forbes liste over rikeste idrettsstjerner i 2017. Foto: XPB / Press Association Images / NTB Scanpix
STYRTRIK: Lewis Hamilton er på tiendeplass på Forbes liste over rikeste idrettsstjerner i 2017. Foto: XPB / Press Association Images / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Formel 1-stjernen Lewis Hamilton dras nå inn i rekken av personer som er omtalt i Paradise Papers - en dokumentlekkasje som har blitt bearbeidet av det internasjonale journalistnettverket ICIJ.

Ifølge Sunday Times' rikingliste har Hamilton en formue på rundt 1,4 milliarder kroner, mens Forbes rangerer han som verdens tiende best betalte idrettsutøver med ei årslønn på rundt 400 millioner kroner.

Ifølge BBC skal Hamilton ha dukket unna å betale merverdiavgift på et privatfly prissatt til en verdi av 16,5 millioner pund.

Dokumentene viser at det ble gitt en tilbakebetaling på 3,3 millioner pund på et fly av typen Bombardier Challenger 605 som ble importert til Isle of Man i 2013.

- Det virker som at konsulenter satte opp en leasingavtale som var kunstig og som ikke samsvarte med EUs og britisk forbud om tilbakebetalinger ved privat bruk - selv om han kan ha hatt krav på tilbakebetaling gjennom forretninger, skriver BBC.

- Hvis privat bruk av et jetfly er forkledd som forretningsvirksomhet, så er det en ordning for skatteomgåelse, sier Rita De La Feria, professor i skattelovgivning ved Leeds University, til kanalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer