FRISTES EDVALD AV PENGER?: Flere lag står klare om Edvald Boasson Hagen ønsker å avsluttet samarbeidet med Team Sky. Rudsbygdingen har kjørt for britene siden oppstarten i 2010. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FRISTES EDVALD AV PENGER?: Flere lag står klare om Edvald Boasson Hagen ønsker å avsluttet samarbeidet med Team Sky. Rudsbygdingen har kjørt for britene siden oppstarten i 2010. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Styrtrik investorgruppe vil hente Boasson Hagen

OL-vinner tok personlig kontakt.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen er på utgående kontrakt med Team Sky. Det gjør at interessen rundt 27-åringen for øyeblikket er på kokepunktet.

Rudsbygdingen er ønsket med videre i Team Sky, men har også en rekke andre beilere rundt seg.

Manager Birger Hungerholdt tok turen til avslutningen av Giro d´Italia i forrige måned for å snakke med interessenter.

- Jeg har vært i kontakt med flere lag, men ønsker ikke å si noe om hvilke. Det er 50/50 om han fortsetter i Sky, eller ikke, sier Hungerholdt til procycling.no.

Vinokourov tok kontakt
procycling.no vet at Astana er et av lagene som har vist interesse for nordmannen.

• Les også: - Dette er perfekt oppkjøring for Edvald

Teamsjef Alexandre Vinokourov har personlig tatt kontakt med Boasson Hagens management. Vi vet ikke om det kasakhstanske laget var i dialog med Hungerholdt i Italia.

- Ingen kommentar, lyder svaret.

Vinokourov la opp etter OL-gullet i London i 2012 og sitter nå på toppen av Astana-hierarkiet. Laget er støttet av en kasakhstansk investorgruppe og har direkte kobling til myndighetene i landet.

Tidligere har laget bladd opp store summer for å hente Vincenzo Nibali. De sies også å være med i kampen om italienerens tidligere lagkamerat, Peter Sagan.

Trenger ryttere til klassikerne
Vinokourovs mannskap hadde en sterk klassikersesong i 2012. Da vant Maxim Iglinskij Liège-Bastogne-Liège, mens Enrico Gasparotto tok steieren i Amstel Gold Race.

Disse rytterne er nå 33 og 32 år gamle, så fornyelsen av klassikerlaget bør være en prioritet.

I stallen har laget også klatretalentet Fabio Aru (23 år), sprinteren Andrea Guardini (24) og U23-verdensmester Aleksej Lutsenko (21). 

Hva ønsker Boasson Hagen?
Det er uansett opp til Boasson Hagen selv om han ønsker å hoppe på tilbudet fra Astana, et av de andre interesserte lagene eller om han forlenger oppholdet i Team Sky.

• Les også: - Hvorfor forlater du ikke bare Team Sky?

Da procycling.no intervjuet ham i begynnelsen av sesongen gjorde han det klart at han ønsker å sykle for et av de største klassikerlagene:

- Jeg vil være på et av de beste. Nå har du alt Tom Boonen, Fabian Cancellara og Peter Sagan på tre av de beste. Da er det vanskelig å finne et lag hvor du er den eneste de kjører for, uansett, klargjorde han.

Det har ikke lyktes procycling.no å få en kommentar for Boasson Hagen om interessen fra Astana Pro Team.

Manager Hungerholdt jobber fremdeles med en målsetting om å ha nordmannens framtid avklart i forkant av Tour de France.

SKADET: Edvald Boasson Hagen forlot Giro d'Italia med skade dagen etter at manager Birger Hungerholdt ankom Italia.
SKADET: Edvald Boasson Hagen forlot Giro d'Italia med skade dagen etter at manager Birger Hungerholdt ankom Italia. Vis mer