Styves første og siste EM-sjanse

HALLE (NTB): Sist Anders Styve var i Halle i Tyskland kom han hjem med en lei ankelskade. Etter helgens turnering håper Bergens-bokseren å ha en EM-billett i lomma når han går av flyet.

Turneringen i Tyskland er nordmannens første og siste sjanse til å kvalifisere seg til EM i Hviterussland i mai. Men på tross av at ankelskaden fortsatt ikke er leget, vurderer Styve sjansene sine som svært gode.

- Motstanderne bør ikke by på altfor store vanskeligheter. Jeg føler meg sikker på at dette skal gå greit, sier Anders Styve til NTB.

7. desember 1996 tråkket han over i en turnering i Halle. Etter en stund gikk det betennelse i skadestedet, noe som førte til at Styve først kunne begynne å trene noenlunde skikkelig igjen først for drøyt to måneder siden.

- Fortsatt hemmer skaden meg noe, men ikke verre enn at det bare går ut over enkelte øvelser i treningen. Jeg bruker flere typer spesialsåler i skoene mine, og merker at det går framover, sier Bergens-bokseren.

For to år siden debuterte Styve i EM-sammenheng. Turneringen gikk i Danmark, men nordmannen, som går i 67-kilosklassen, kom seg bare helskinnet gjennom en kamp. Styve ble sendt ut av turneringen av OL-vinneren i Atlanta, ukraineren Sergej Dsjinsjiruk.