Suarez: - La meg gå

Liverpool-stjerna mener Liverpool må holde løftene sine.

VIL VEKK: Luis Suarez har vært ett av de heteste navnene på overgangsmarkedet denne sommeren. Nå gjør han det klart at han vil vekk. Foto: AFP PHOTO / PORNCHAI KITTIWONGSAKUL
VIL VEKK: Luis Suarez har vært ett av de heteste navnene på overgangsmarkedet denne sommeren. Nå gjør han det klart at han vil vekk. Foto: AFP PHOTO / PORNCHAI KITTIWONGSAKULVis mer

(Dagbladet): En av de virkelige store overgangssagaene denne sommeren, tok i natt nok en ny vending.

I lengre intervjuer med The Guardian og The Telegraph, gjør Luis Suárez det klinkende klart at han er klar for et miljøskifte.

- Jeg har utrykt mitt ønske om å dra bak lukkede dører flere ganger, men nå følte jeg at tiden var moden for å gjøre det offentlig, sier Suárez til The Guardian.

- La meg gå Arsenal er klubben som lenge har sett ut som den største kandidaten til å signere stjernespissen. Nå sier Suárez selv at det er Champions League-fotball han ønsker seg.

- I fjor hadde jeg muligheten til å gå til en stor klubb i Europa, men jeg ble i klubben. Jeg forsto det som at jeg kunne dra hvis Liverpool ikke kvalifiserte seg til Champions League, sier han.

- Jeg ga absolutt alt i fjorårssesongen, men det var ikke godt nok for en plass blant de fire beste. Nå er alt jeg vil at Liverpool skal respektere avtalen vi hadde. Jeg har snakket med Rodgers flere ganger, og han sa til meg: Bli i en sesong til, og du vil ha ordet mitt på at du kan dra hvis vi ikke greier det.

Hadde en avtale Stjerneangriperen fortsetter å snakke om avtalen han hadde med Merseyside-klubben. Avtalen var Champions League-fotball, eller muligheten for et klubbytte.

VIL BEHOLDE HAM: Brendan Rodgers gjorde det klar på sin pressekonferanse i Oslo i kveld at han vil beholde stjernespissen, og at han ikke tror Suárez vil gå rettens vei for å komme seg vekk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
VIL BEHOLDE HAM: Brendan Rodgers gjorde det klar på sin pressekonferanse i Oslo i kveld at han vil beholde stjernespissen, og at han ikke tror Suárez vil gå rettens vei for å komme seg vekk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Jeg føler meg ikke sveket, men klubben lovet meg noe for ett år siden, og jeg lovet å gjøre alt jeg kunne for å få klubben til Champions League.

Samtidig som Suárez sier at resten av laget har støttet ham, tror han ikke at dette kommer til å gå ut over hans forhold til fansen.

- Spillerne har alltid støttet meg og det er jeg takknemlig for. Det er det samme med supporterne. Jeg fikk en god motakelse denne helga, og det er jeg takknemmelig for. Jeg tror ikke supporterne er sure. Jeg tror de forstår at jeg vil spille på et så høyt nivå som mulig, sier han.

Ikke utakknemlig Videre sier Suárez at han ikke mener noe vondt mot klubben som hentet ham fra Ajax for to og et halvt år siden.

- Jeg setter alltid karrieren min først. Folk sier at Liverpool fortjener mer av meg, men jeg har scoret 50 mål på mindre enn 100 kamper, og nå kan de få igjen det dobbelte av hva jeg kostet.

- Det kan hende folk beskylder meg for å ikke ha respekt for klubben, men vi advarte Liverpoo allerede i fjor om at det var interesse fra en storklubb.
- Vi vil beholde ham Suárez var ikke med i Liverpools tropp som i kveld ankom Oslo i anledning morgendagens kamp mot Vålerenga.

MISFORNØYD: Luis Suárez vil vekk fra Liverpool. Nå ber han om at klubben lar ham gå til Arsenal. Foto: Daily Telegraph
MISFORNØYD: Luis Suárez vil vekk fra Liverpool. Nå ber han om at klubben lar ham gå til Arsenal. Foto: Daily Telegraph Vis mer

På kveldens pressekonferanse var manager Brendan Rodgers i godt humør, og på spørsmål om Suárez var han fortsatt like klar på at han ville holde på uruguayaneren.

- Jeg sier det samme som i hele sommer. Han er en fantastisk spiller. Han slåss på banen og vil vinne. Vi har hatt noen bud, men de har ikke vært i nærheten av det han er verdt. Det er ingen forandring i situasjonen med han. Vi vil beholde de beste spillerne våre, og i hvert fall ikke selge dem til en rival, sier Rodgers.

Gitt ham hundre prosent I følge personer som står Luis Suarez nær, vurderer Liverpools stjernespiss å trekke Anfield-klubben for retten for å ha brutt en avtale som ble inngått i august 2012. Tirsdag kveld tvilte Rodgers på at spissen kom til å ta det skrittet.

- Hvis Suárez og hans rådgivere noen gang har tenkt de tankene, tror jeg de vil komme fram til at de vil unngå det for enhver pris. Byen, klubben og supporterne har stått bak ham gjennom de mørkeste periodene i hans karriere. Hvis det har vært en vurdering, tror jeg ikke de vil tenke på det lenge. Vi har gikk ham hundre prosent hele tiden, sier Rodgers.

Det kan nå se ut som om Rodgers må ta en ny vurdering av situasjonen når han returnerer til Liverpool.

IKKE FØRSTE GANG: Uruguayaneren sier at han flere ganger har ytret ønske om å forlate Anfield bak lukkede dører uten å bli hørt. Foto: EPA/MARK DADSWELL
IKKE FØRSTE GANG: Uruguayaneren sier at han flere ganger har ytret ønske om å forlate Anfield bak lukkede dører uten å bli hørt. Foto: EPA/MARK DADSWELL Vis mer
EL PISTOLERO: Suárez jubler for én av mange scoringer i Liverpool-drakta. Mye tyder nå på at det har vært for siste gang. Foto: REUTERS/Phil Noble
EL PISTOLERO: Suárez jubler for én av mange scoringer i Liverpool-drakta. Mye tyder nå på at det har vært for siste gang. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer