BEIT: Liverpools Luis Suarez (t.h.) i sekundet etter at han beit Chelseas Branislav Ivanovic (t.v.) i armen. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix
BEIT: Liverpools Luis Suarez (t.h.) i sekundet etter at han beit Chelseas Branislav Ivanovic (t.v.) i armen. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB ScanpixVis mer

Suarez beit Chelsea-spiller. Så utliknet han sju minutter på overtid

- Det siste han gjorde denne sesongen, tror Solbakken.

(Dagbladet): Liverpool - Chelsea 2-2.

Rafa Benitez tok med sitt Chelsea «hjem» til Anfield. Det var en opplagt snakkis på forhånd. Men det er Luis Suarez som vil være på alles lepper i dagene som kommer.

Og igjen skjer det både med positivt - men aller mest negativt - fortegn. Han serverte en fantastisk pasning til Daniel Sturridge som utliknet til 1-1 for Liverpool.

Så laget han straffe for Chelsea. Men deretter svartnet det for ham da han beit Chelsea-forsvarer Branislav Ivanovic i armen.

- Må se video først Liverpool-manager Brendan Rodgers svarte unnvikende på spørsmål om Suarez i tv-intervjuet som ble vist på TV 2 Premier League HD1 etter kampen.

- Det eneste jeg kan si på dette tidspunktet, er at vi vil se på det, se videoen. Så vil vi komme med en kommentar etter det, sier Rodgers.

Da Rodgers fikk gjentatte spørsmål, gjentok han at han ikke kunne si noe om det, men dro inn andre situasjoner, blant annet en albue fra en Fernando Torres mot Jamie Carragher.

- Dette er flaut. I tillegg å dra inn en halv albue fra Torres. Det er veikt, stusselig, ikke en Liverpool-manager verdig, sa en opprørt Ståle Solbakken i TV 2-studio.

- Siste berøring denne sesongen Men som om det ikke var nok, scoret han 2-2-målet for Liverpool sju minutter på overtid.

- Jeg er rimelig sikker på at den berøringen var den siste han hadde på ballen denne sesongen, sier Solbakken.

Han mener FA må reagere mot Suarez.

REDDET POENG: Suarez scorer 2-2-målet sju minutter på overtid. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix
REDDET POENG: Suarez scorer 2-2-målet sju minutter på overtid. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix Vis mer

- Hvis ikke sier du at det er greit å bite, sier Solbakken.

Kan være årets spiller Og det kan bli enda mer interessant dersom det viser seg at det er Suarez som er stemt fram til årets spiller av kollegene i ligaen. Han er en av de seks som har fått flest stemmer. Hvem som vant avstemningen, blir kjent neste helg.

Dommeren fikk ikke med seg situasjonen, og reagerte ikke mot Suarez. Men situasjonen ble fanget opp av tv-kameraene, og vil garantert skaffe mer trøbbel for Suarez.

Høsten 2010 var uruguayaneren, som da spilte i Ajax, utestengt i sju kamper for å bite PSV-spiller Otman Bakkal.

Chelsea-ledelse Men tilbake til fotballen:

Chelsea tok ledelsen i kampens 26. minutt. Brasilianske Oscar møtte en corner ved første stolpe og styrte headingen opp i nærmeste kryss.

Pepe Reina fikk så vidt fingertuppene på ballen, men kunne ikke hindre den i å gå inn.

Liverpool satte inn tidligere Chelsea-spiller Daniel Sturridge i pausen. Etter bare et par minutter hadde han et skudd i stanga, og fem minutter seinere utliknet han.

En utsøkt pasning fra Luis Suarez dalte ned bak Chelsea-forsvaret, og Sturridge timet løpet perfekt og plasserte ballen iskaldt forbi Cech.

Suarez-galskap Så var det altså Suarez som havnet i fokus flere ganger. Først var han mest uheldig eller klønete da han holdt hendene over hodet i eget felt, og ble truffet av ballen.

Eden Hazard scoret sikkert på straffesparket for Chelsea.

Noen minutter seinere var Suarez i duell med Branislav Ivanovic. Serberen vant duellen, og en frustrert Suarez beit altså i armen til Chelsea-forsvareren.

BITEMERKE? Branislav Ivanovic viser fram armen etter bittet. Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix
BITEMERKE? Branislav Ivanovic viser fram armen etter bittet. Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix Vis mer

Og sju minutter på overtid nikket han inn 2-2-målet via hånda til Petr Cech. Selvsagt. Suarez kan i tillegg til å bli årets spiller godt ende som sesongens toppscorer - selv om han kanskje ikke spiller mer.

Uruguayaneren har hatt en strålende sesong, og «lovet» i Sunday Times i dag at han blir i klubben også neste sesong. Men spørsmålet er jo selvsagt om klubben har tålmodighet med alt for mange nye episoder av denne typen.

Rafa Benitez ønsket ikke å kommentere situasjonen i et tv-intervju sendt på TV 2 Premier League HD1:

- Jeg så ingenting, jeg konsentrerte meg om kampen, så jeg så det ikke. Jeg så ikke situasjonen, jeg beklager, sier Benitez.