Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suarez ble først god da han scoret - men bevares, det holder det

Etter 63 minutter så du endelig at Luis Suarez hadde noe på banen å gjøre. Etter 74 hvorfor han kan tillate seg og ikke alltid synes.

TO FINGRE - TO MÅL: Luis Suarez gjorde det han kan best, han scoret to ganger og vant matchen for Barcelona. Og når han ikke gjorde det var han som ved mange andre anledninger en fare for seg selv og laget. Han kunne fort litt utvist også, Luis Suarez. Foto:  AFP PHOTO / LLUIS GENE
TO FINGRE - TO MÅL: Luis Suarez gjorde det han kan best, han scoret to ganger og vant matchen for Barcelona. Og når han ikke gjorde det var han som ved mange andre anledninger en fare for seg selv og laget. Han kunne fort litt utvist også, Luis Suarez. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona - Atletico Madrid 2-1 (0-1)

LUIS SUÁREZ driver fortsatt med veldig mye av det vi ikke vil se på en fotballbane, men på den gode linja av det meningsløse er han alltid en av verdens giftigste spisser. Da trenger han nemlig knapt å synes for å avgjøre fotballkamper. Alt han trenger å gjøre er å møte opp i situasjonene som avgjør fotballkamper. Og derfor er han også den store helten etter Barcelonas snuoperasjon i offisielt power play mot Atletico Madrid.

Snur du 0-1 til 2-1 på to muligheter er det ingen som bryr seg for mye om hva du har gjort i resten av kampen.

Men:

HADDE FELIC BRYCH fra Tyskland vært hundre prosent konsekvent og kanskje ikke tenkt så mye på den skandalekvartfinalen han dømte mellom de samme lagene for to år siden (1-1), hva vet jeg, kunne Luis Suárez fort blitt utvist også. Fordi han slo (på 2-1). Og der har du galskapen hans. Og idiotiet som har ført til så mye vondt. Det var det som sendte Suarez hjem fra VM i skam. Og det er det, fordi det har skjedd så mange ganger, som alltid vil hefte ved ham. Men når han nøyer seg med å stå i veien for et sleivskudd fra Jordi Alba, og sterkt bidrar til at motsatt sideback (Dani Alves) kan sette ham opp for en umarkert og matchvinnene heading, er han alldeles strålende 

Derfor vant Barcelona en meget vanskelig kamp.

Når Messi bare har en avslutning av klasse og Neymar har mange uten nok trøkk og presisjon, er Suarez Barcelonas livredder.

MANGE VIL SIKKERT mene at det var dommeren som ødela kampen for Atletico Madrid. Jeg mener det var Fernando Torres. Som var strålende da han scoret, briljant da han satt opp Antoine Griezmann til det som fort kunne doblet borteledelsen, men helt håpløs ved to matchavgjørende øyeblikk.

Det første da han fikk gult kort for helt unødvendig å ta Neymar i en ikke-truende posisjon.

Det andre da han overivrig og minst like håpløst fikk sitt andre gule kort for et mislykket bruddforsøk mot Busquets.

VAR DET STRENGT av dommeren å gi det andre gule? Nei, mener jeg. Det var minst like klart som det første. Og i et slikt perspektiv spiller det egentlig ingen rolle at det er kvartfinale i Champions League.

Skal dommerne plutselig gi spillerne litt ekstra å gå på for kampen, spillets og spenningens skyld er fotballen på ville veier.

FERNANDO TORRES KAN skylde seg selv av to grunner. A) Fordi det første gule kortet var soleklart og lite å diskutere. B) Fordi han ikke kan tillate seg å gjøre en ny tøff takling bakfra når han akkurat har fått gult kort. Og sper du på C i denne miksen, og ser hvor han som Atletico Madrids fremste spiller pådro seg disse kortene, blir det enda dummere.

Begge var ett hundre prosent unødvendig.

Og slik kampen ble med 11 mot 10 ødela summen av dem Atletico Madrids muligheter på Camp Nou.