VISTE SIN STØTTE: Liverpool-gutta varmet opp med spesiallagde t-skjorter før avspark i går. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
VISTE SIN STØTTE: Liverpool-gutta varmet opp med spesiallagde t-skjorter før avspark i går. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

- Suarez er blitt korsfestet

Liverpool-keeper forklarer Suarez-trøyene.

(Dagbladet): Han er dømt for rasisme mot Patrice Evra og har allerede varslet en anke til det engelske fotballforbundet.

Nå forteller Liverpool-keper Pepe Reina om støtten spissen Luis Suarez har fått innad i Liverpool.

Sannheten Før avspark mot Wigan i går varmet samtlige Liverpool-spillere opp, inkludert uruguayaneren, med hvite t-trøyer med bilde av Suarez foran og 7-tall bak.

Da hadde allerede Liverpool sendt ut en pressemelding om hvordan laget stiller seg bak toppscoreren.

Spanske Reina er klar på at søramerikaneren som fikk åtte kampers karantene ikke er blitt behandlet rett.

- Han har fått vår fulle støtte, og vi har sagt det vi tror er sannheten. Vi har vært sammen for ham fra første stund, og dette er det minste vi kan gjøre. Han er ikke en rasist. Jeg vet 100 prosent sikkert at han ikke er en rasist, og han ble beskyldt for rasisme, sier keeperen til nyhetsbyrået PA.

Suarez måtte finne seg i tilrop som «juksemaker» og «rasist» fra Wigan-fansen på DW Stadium i går.

- Vi ønsker at alle skal vite at vi står bak ham. Han er blitt korsfestet av enkelte og det er ikke rettferdig. Utestengelsen på åtte kamper finnes ikke rettferdig, sier Reina.

Reina og Liverpool fikk bare med seg ett poeng i går, etter en brent straffe, men ingen ønsker å skylde på Suarez-saken.

- Han spilte bra for laget mot Wigan, og han må bare fortsette å hjelpe laget så godt han kan. Vi skal selvsagt bare bruke ham så lenge vi kan, så får vi se hva som skjer.

Opphevet Suarez akter å spille helt fram til utestengelsen eventuelt trer i kraft, og det hans advokat i Uruguay sier straffen er ute av alle proporsjoner.

- Han har stor tro på at denne strenge straffen kan bli opphevet, sier Suarez-advokat Alejandro Balbi.

Opprinnelig var det ventet at Liverpool måtte legge inn en anke før 3. januar. Men ifølge Daily Telegraph har de rødkledde to uker på seg etter at de mottar saksdokumentene fra det engelske forballforbundets uavhengige komitée.

Avisa skriver at komiteen neppe frigir sin bevisførsel før i midten av januar. Dermed suspenderes Suarez tidligst i februar, avhengig av anken.

FORSVARER: Advokat Alejandro Balbi viste fram et bilde av Luis Suarez og et afrikansk barn da han snakket om rasismesaken mot urguayaneren. Foto: REUTERS/Andres Stapff
FORSVARER: Advokat Alejandro Balbi viste fram et bilde av Luis Suarez og et afrikansk barn da han snakket om rasismesaken mot urguayaneren. Foto: REUTERS/Andres Stapff Vis mer