SUPERPAR: Liverpool-spissene Daniel Sturridge og Luis Suarez får skryt av Uniteds Wayne Rooney foran møtet mellom rivalene på Old Trafford søndag. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB Scanpix
SUPERPAR: Liverpool-spissene Daniel Sturridge og Luis Suarez får skryt av Uniteds Wayne Rooney foran møtet mellom rivalene på Old Trafford søndag. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Suarez er helt oppe på nivå med Messi og Ronaldo

Wayne Rooney hyller Liverpool-spissene.

(Dagbladet): Wayne Rooney har vokst opp som Everton-supporter og spilt mesteparten av karrieren i Manchester United.

Begge klubber har Liverpool som kanskje største rival, og Rooney fortalte tidligere denne uka at det er vondt og vanskelig å se at Liverpool kjemper om ligatittelen mens United sliter denne sesongen.

Men at Rooney har et brennende ønske om å slå Liverpool på Old Trafford på søndag, betyr ikke at han ikke har respekt for gode fotballspillere på laget fra Anfield.

I et intervju med MUTV, sitert av klubbens nettside, skryter han uhemmet av Liverpool-duoen Luis Suarez og Daniel Sturridge, som tilsammen har scoret 45 mål denne sesongen.

- Fantastiske spillere - Jeg synes begge er fantastiske spillere, og det er klart det er godt å se Sturridge lykkes, for han har egentlig aldri fått en sjanse i de tidligere klubbene sine, sier Rooney.

Sturridge hadde spilt for Manchester City og Chelsea og vært på lån i Bolton før han ble hentet til Liverpool i januar i fjor. I helrødt har 24-åringen vært en suksess.

- Brendan Rodgers har gitt ham sjansen, og han har grepet den med begge hender. Det er bra for England også, sier Rooney.

- Messi- og Ronaldo-klasse Når det gjelder Suarez, løfter Rooney ham opp på den aller øverste fotballhylla.

PÅ SUAREZ-NIVÅ: Wayne Rooney mener Luis Suarez er på nivå med disse to. Foto: Ruben Sprich, Reuters / NTB Scanpix
PÅ SUAREZ-NIVÅ: Wayne Rooney mener Luis Suarez er på nivå med disse to. Foto: Ruben Sprich, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Suarez er etter mitt syn helt oppe på nivå med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som en av de beste spillerne i verden. Han har vært så god, og de to har vært i strålende form sammen denne sesongen. Vi må gjøre alt vi kan for å stoppe dem på søndag.

Når det gjelder samarbeidet mellom ham og Robin van Persie, har det ikke vært like effektivt så langt i sesongen. De to har tilsammen 27 mål.

- Jeg synes vi gjør det ålreit. Selvsagt kan vi gjøre det enda bedre, og så lenge vi ikke topper serien vil vi bli gått etter i sømmene, og det forstår vi. Vi kan score flere mål, og det vet vi selv, sier han.

• Manchester United og Liverpool møtes klokka 14.30 på søndag.

- KAN SCORE MER: Robin van Persie og Wayne Rooney feirer scoring mot Arsenal i november. Rooney medgir imidlertid at United-angriperne godt kunne scoret mer denne sesongen. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix
- KAN SCORE MER: Robin van Persie og Wayne Rooney feirer scoring mot Arsenal i november. Rooney medgir imidlertid at United-angriperne godt kunne scoret mer denne sesongen. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix Vis mer