TROR IKKE DETTE VAR ET FALL: Det internasjonale fotballforbundet, Fifa, skal ha blitt så provosert av Suarez' forklaring på at han beit Chiellini i skulderen, at straffen ble skjerpet.
TROR IKKE DETTE VAR ET FALL: Det internasjonale fotballforbundet, Fifa, skal ha blitt så provosert av Suarez' forklaring på at han beit Chiellini i skulderen, at straffen ble skjerpet.Vis mer

- Suarez fikk strengere straff etter forklaringen

Fifa provosert av «latterlig forklaring».

Luis Suárez har beskrevet biteepisoden i VM-kampen mot Italia som et uhell. Den forklaringen skal ha ført til at FIFA ga Uruguay-spissen strengere straff, ifølge Daily Mail.

Suárez bet Giorgio Chiellini i skulderen da Uruguay møtte Italia under gruppespillet i VM. Det medførte at FIFA utestengte Liverpool-spissen fra all fotball i fire måneder. Han ble også nektet spill for Uruguay i de neste ni kampene.

Den svært strenge straffen kunne ifølge den britiske avisen Daily Mail ha vært en god del mildere. Men FIFA skal ha reagert på at 27-åringen ikke på noen måte viste tegn på anger etter hendelsen. Avisen skriver at disiplinærkomiteen i FIFA skal ha reagert negativt på «den latterlige forklaringen» fra Suárez.

- Jeg mistet balansen med åpen munn. Derfor falt jeg på Chiellini, og munnen min traff skulderen hans. Jeg fikk et slag i ansiktet og sterke smerte i tennene. Det var ikke et bitt, skal Suárez ha forklart i et brev.

Uruguay-spissen måtte reise hjem før laget møtte Colombia i åttedelsfinale lørdag. Der endte det med 0-2-tap og med det VM-exit for de lyseblå. Det var den første kampen av de ni landskampene Suárez må sone.

(NTB)