- Suarez fikk strengere straff etter forklaringen

Fifa provosert av «latterlig forklaring».

TROR IKKE DETTE VAR ET FALL: Det internasjonale fotballforbundet, Fifa, skal ha blitt så provosert av Suarez' forklaring på at han beit Chiellini i skulderen, at straffen ble skjerpet.
TROR IKKE DETTE VAR ET FALL: Det internasjonale fotballforbundet, Fifa, skal ha blitt så provosert av Suarez' forklaring på at han beit Chiellini i skulderen, at straffen ble skjerpet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Luis Suárez har beskrevet biteepisoden i VM-kampen mot Italia som et uhell. Den forklaringen skal ha ført til at FIFA ga Uruguay-spissen strengere straff, ifølge Daily Mail.

Suárez bet Giorgio Chiellini i skulderen da Uruguay møtte Italia under gruppespillet i VM. Det medførte at FIFA utestengte Liverpool-spissen fra all fotball i fire måneder. Han ble også nektet spill for Uruguay i de neste ni kampene.

Den svært strenge straffen kunne ifølge den britiske avisen Daily Mail ha vært en god del mildere. Men FIFA skal ha reagert på at 27-åringen ikke på noen måte viste tegn på anger etter hendelsen. Avisen skriver at disiplinærkomiteen i FIFA skal ha reagert negativt på «den latterlige forklaringen» fra Suárez.

- Jeg mistet balansen med åpen munn. Derfor falt jeg på Chiellini, og munnen min traff skulderen hans. Jeg fikk et slag i ansiktet og sterke smerte i tennene. Det var ikke et bitt, skal Suárez ha forklart i et brev.

Uruguay-spissen måtte reise hjem før laget møtte Colombia i åttedelsfinale lørdag. Der endte det med 0-2-tap og med det VM-exit for de lyseblå. Det var den første kampen av de ni landskampene Suárez må sone.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer