Suarez forhindret Liverpools sjuende tap på åtte kamper

Reddet et poeng etter sjansesløsing mot Aston Villa på Anfield.

REDDET POENG: Luis Suarez og Liverpool skapte som vanlig rikelig med sjanser, men det ble med uruguayanerens ene scoring i 1-1 kampen mot Aston Villa.Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
REDDET POENG: Luis Suarez og Liverpool skapte som vanlig rikelig med sjanser, men det ble med uruguayanerens ene scoring i 1-1 kampen mot Aston Villa.Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Liverpool - Aston Villa 1-1.

Lite har gått veien for Liverpool i ligaen den siste tiden, men i ettermiddag ble det i hvert fall ett poeng hjemme mot Aston Villa - ikke akkurat noe formlag, det heller.

Luis Suarez utliknet Aston Villas tidlige ledelse noen minutter før slutt, og forhindret det syvende tapet på åtte ligakamper for Liverpool.

Ett poeng hjemme mot Villa er kanskje ikke en lyskaster på en vårsesong som har sett mørk ut for Kenny Dalglish og laget hans, men Liverpool skapte i det minste nok til å ha grunn til en viss optimisme framover.

Marerittåpning
Chris Herd ga Liverpool en vond start etter ti minutter, da han iskaldt satte ballen inn bak keepervikar Doni etter å ha fått ballen servert av Gary Bannan.

Derfra og ut handlet det meste om hjemmelaget, men frustrerte fans måtte vente lenge på jubel.

Liverpool skapte en del, hadde to gode forespørsler om straffer etter hands inne i Aston Villa-feltet, og Dirk Kuyt skulle åpenbart ha utliknet da han presterte å skyte over åpent mål fra to meters hold før pause.

Det var forøvrig dagen for å ikke blåse hands inne i feltet i Premier League i dag, i Sunderlands kamp mot Tottenham var det også tre liknende situasjoner som fikk passere.

Dominerte andreomgangen
Først i det 83. minutt klarte imidlertid Luis Suarez å få ballen over linja.

STARTET ILLE: Aston Villas Chris Herd ga Liverpool en dårlig start på hjemmebane, men Luis Suarez forhindret full krise med sin utlikning sent i andre omgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
STARTET ILLE: Aston Villas Chris Herd ga Liverpool en dårlig start på hjemmebane, men Luis Suarez forhindret full krise med sin utlikning sent i andre omgang.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

Innbytter Daniel Agger headet ballen i tverrliggeren etter innlegg fra Steven Gerrard, Suarez var på rett sted da den kom tilbake, og styrte kula i nettet fra kloss hold.

Liverpool dominerte fullstendig etter pause, og at de bare fikk ett mål er nesten utrolig.

Suarez hadde en heading i stolpen før han fikk uttelling, og etter utlikningen var det bare Shay Given i Aston Villa-målet som klarte å stoppe hjemmelagets stormløp i sluttminuttene.

Men flere scoringer ble det ikke, og Liverpool ligger dermed på åttende plass i Premier League, ett poeng bak byrival Everton.