SLAGKRAFTIG: Luis Suarez slapp unna rødt for dette i nattas nedelag mot Chile. Skjermdump: CHV Vivo
SLAGKRAFTIG: Luis Suarez slapp unna rødt for dette i nattas nedelag mot Chile. Skjermdump: CHV VivoVis mer

Suarez ga Chile-back en knyttneve i ansiktet

Liverpool-spissen i trøbbel igjen.

(Dagbladet): Chile - Uruguay 2-0.

Luiz Suarez er en fantastisk dribler, frisparkskytter og målscorer. 26-åringen er for tida toppscorer i Premier i Premier League med 22 mål på 29 kamper.

Men i natt fikk uruguayaneren igjen oppmerksomhet på grunn av en særdeles uheldig episode - langt fra den første i Liverpool-spissens karriere.

Holdt i feltet
Etter 34 minutter i oppgjøret mot Chile ble Suarez tydelig irritert etter holdning på corner fra Chile-back Gonzala Jara, en WBA-back på utlån til Nottingham.

Suarez svarte like greit med å gi Jara en knyttneve i ansiktet. På reprisen av episoden går det klart fram at Liverpool-spissen svinger armen og treffer backen, på stillingen 1-0 til vertene.

• Youtube: Her kan du se hendelsen

Tidligere i karrieren har Suarez gjort seg ufordelaktig bemerket ved biting av motspiller som Ajax-spiss, samt kontroversene rundt Manchester Uniteds Patrick Evra. Han har også pådratt seg et rykte som en spiller som faller lett i Premier League.

ANNEN VINKEL: Slik så episoden ut fra andre siden, alt tyder på at Suarez i frustrasjon vrir seg rundt og smeller til.
ANNEN VINKEL: Slik så episoden ut fra andre siden, alt tyder på at Suarez i frustrasjon vrir seg rundt og smeller til. Vis mer

Suarez unngikk straff for nattas episode, dommeren fikk ikke med seg slaget som definitivt var av typen som gir en tidlig dusj. Og Jara spilte videre som normalt, upåvirket av slaget.

Resten av kampen gikk ikke noe bedre for Suarez og co, Chile økte til 2-0 12 minutter før slutt.

Ikke på VM-plass Tapet gjør at Uruguay ramlet til sjetteplass i den søramerikanske VM-kvalifiseringen. Fire lag går direkte til VM i Brasil neste sommer, nasjonen på femteplass må ut i playoff.

Når Uruguay møter Venezuela i neste VM-kvalikkamp er Suarez uansett ikke med. Spissen er suspendert. Ikke på grunn av knyttneveslaget, som Fifa kan straffe ham for i ettertid, men fordi han pådro seg et gult kort for protester mot dommeren i natt.