10 KAMPER: Luis Suarez må nå belage seg på å stå over de neste 10 kampene til arbeidsgiver Liverpool. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIX
10 KAMPER: Luis Suarez må nå belage seg på å stå over de neste 10 kampene til arbeidsgiver Liverpool. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB SCANPIXVis mer

Suarez godtar ti kampers bite-karantene

Fordi han ikke vil gi folk feil inntrykk.

(Dagbladet) Luis Suarez anker ikke straffen han fikk etter å ha bitt Chelsea-forsvarer Branislav Ivanovic. Det melder Det engelske fotballforbundet (FA) på sine hjemmesider fredag.

- Karantenen trer i kraft med umiddelbar virkning, og gjelder for de neste 10 kampene til Liverpools førstelag i innenlands turneringer, heter det i uttalelsen.

Suarez skriver på Facebook at han velger å akseptere karantenen på tross av at spillere som har skadet andre har sluppet unna med mildere straffer.

- Jeg erkjenner at mine handlinger var uakseptable på fotballbanen, derfor ønsker jeg ikke å gi folk et feil inntrykk ved å anke dommen, skriver Suarez.

Han legger til at han er lei seg for bitingen, og at det som skjer nå kommer til hjelpe ham til til å bli en bedre fotballspiller både på og av banen.

- Jeg ønsker å lære av det som har skjedd med meg de siste 2,5 årene, hvor mye er sagt og skrevet om meg. Jeg har bare prøvd å gjøre mitt aller beste ute på banen, og jeg håper å komme tilbake raskt i spill.

Både spilleren selv og klubben reagerte med vantro da de først fikk vite om straffen.

- Både klubben og spilleren er sjokkert og skuffet over hvor streng avgjørelsen fra den uavhengige kommisjonen er, sier Liverpool-direktør Ian Ayre i en uttalelse på klubbens nettside.

Også eksperter var kritiske til lengden på straffen.

- Jeg synes det er en veldig streng straff. Jeg tror ikke du finner noen som synes den straffen er mild, sa Alsaker til Dagbladet.

Nå har altså Luis Suarez valgt å ikke anke straffen, og spissen fra Uruguay går dermed glipp av de neste 10 kampene til Liverpool.