Suarez kan trekke Liverpool for retten

Urokråka vil bort, nå anklager han klubben for avtalebrudd.

MISTRIVES: Luis Suarez skal ifølge rapportene ønske å forlate Liverpool til fordel for Arsenal. AFP PHOTO / Mal Fairclough / NTB Scanpix
MISTRIVES: Luis Suarez skal ifølge rapportene ønske å forlate Liverpool til fordel for Arsenal. AFP PHOTO / Mal Fairclough / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ifølge personer som står Luis Suarez nær, vurderer Liverpools stjernespiss å trekke Anfield-klubben for retten for å ha brutt en avtale som ble inngått i august 2012. Det melder flere engelske medier.

Kontraksbrudd Ifølge BBC er 26-åringen klar på at det ble lagt til en klausul i kontrakten som innebærer at klubben må aksepetere bud over 40 millioner pund, om Liverpool ikke kvalifiserte seg til Champions League. 

Forrige måned leverte Arsenal inn et skriftlig bud som oversteg den summen, men Liverpool avslo. Det har fått Suarez til å koke.

- Det eneste Liverpool har forpliktet seg til, er å informere Suarez hvis det kommer et bud på over 40 millioner, sier en kilde i Merseyside-klubben, ifølge Daily Mail.

Bet motstander Spissen har tidligere brukt samme metode da nederlandske Groningen i utgangspunktet nektet å selge ham til Ajax i 2007. Selv om han ikke fikk gjennomslag i retten, gjorde han seg så uspiselig at overgangen ble tvunget gjennom.

Nå jobber Suarez og hans agenter tilsynelatende på samme måte for å få Liverpool til å slippe ham til Arsenal. Et formelt transferønske rapporteres å være første skritt, deretter anklagen om juridiske lovbrudd.

Suarez får uansett ikke spille de første seks oppgjørene av den kommende Premier League-sesongen, ettersom det er antallet som gjenstår av den ti kamper lange karantenen han pådro seg for å bite Chelseas Branislav Ivanovic i april.