Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suarez kan tvinges til å ta Evra i hånda

Frykt for mer bråk i hatoppgjør.

EVRA SEIRET PÅ BANEN: Patrice Evra feiret foran Luis Suarez på Old Trafford da Manchester United slo Liverpool 2-1 i februar. Før avspark ville ikke Liverpool-spissen håndhilse på Evra. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix NTB
EVRA SEIRET PÅ BANEN: Patrice Evra feiret foran Luis Suarez på Old Trafford da Manchester United slo Liverpool 2-1 i februar. Før avspark ville ikke Liverpool-spissen håndhilse på Evra. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix NTB Vis mer

• Liverpool-sjef om smakløse tilrop: - Noen veldig få idioter prøver å sverte andre klubber

(Dagbladet): Det er krangelen som aldri tar slutt.

På tross av at Luis Suarez ble utestengt i åtte kamper for rasistiske uttalelser mot Patrice Evra blusser saken stadig opp

Under OL ble Suarez pepet ut fra tribunen, og måneden før anklaget spissen Manchester United for å ha arrangert hele saken mot ham.

Da hadde Liverpool-spissen allerede nektet å håndhilse på Evra i februar - noe han seinere måtte beklage.

Ordre fra Liverpool Søndag møtes United og Liverpool igjen - på Anfield der ordene falt 15 oktober i fjor. Denne gangen må Suarez strekke fram sin hånd mot Evra. Det er en ordre fra Liverpool-ledelsen, skriver Daily Mail.

Anfield-klubben ønsker ikke mer bråk og kontroverser, og Liverpool- og Uniteds direktører skal denne uka møtes for å sikre seg at det sportslige blir diskusjonstemaet etter møtet mellom erkerivalene.

Mest av alt fordi de 96 som omkom i Hillsborough-ulykken skal hedres før avspark søndag, ofrene som følge av torsdagens rapport fikk beklagelser av både FA og Storbritannias statsminister.

Kampen står allerede i fare for bli betent, på grunn av rapporter om Liverpool-hets i sanger på Old Trafford lørdag. Det oppgis å være en liten minoritet som sto bak lite ærefulle tilrop.

Hatsang United-supportere bekrefter syngingen, men står knallhard på at for eksempel en av sangene handlet om Suarez/Evra-krangelen framfor ulykken i 1989. En talsmann for Manchester United minner om Alex Ferguson utspill fredag, der han ba om fred mellom klubbenes fans.

- Manageren har sagt klart fra hva klubben mener. Det er nå opp til fansen å respektere dette.

Unites supporterorganisasjon MUST sier i en uttalelse at de fordømmer rop om både flyulykken i München i 1958 og tribuneulykken i Sheffield 31 år etter.

- Vi hørte de vanlige anti-Liverpool-ropene på kampen lørdag. Men vi kan med glede si - selv om noen hevder det motsatte - at det ikke ble ropt hentydninger til Hillsborough, sier MUST-leder Duncan Drasdo.

Stillhet eller applaus Før avspark på Anfield kan det bli et minutts stillhet, eller et minutts applaus, for de 96 Hillsbrough-ofrene.

Det spekuleres også i at Alex Ferguson vil legge ned en krans på banen inne på Anfield, som City-manager Sven-Göran Eriksson gjorde på Old Trafford under 50-årsmarkeringen for München-ulykken i 2008.

Labour-politiker Andy Burnham sa til BBC 5 Live i helgen at United-fans mangler respekt for Ferguson dersom de stemmer i på ufine tilrop mot Liverpool.

- Jeg synes fotballen må kvitte seg med dette. Det blir latterlig når folk roper om døden. Det må bare bli slutt, sier Burnham.

Everton-markering Før kveldens møte mellom Everton og Newcastle, på Goodison Park i Liverpool, vil til og med de blåkledde vise sin solidaritet med byrivalene. Det skriver Daily Telegraph.

GIKK FORBI: Evra ble rasende da Suarez lot være å strekke ut hånda. Foto: REUTERS / Darren Staples / Scanpix NTB
GIKK FORBI: Evra ble rasende da Suarez lot være å strekke ut hånda. Foto: REUTERS / Darren Staples / Scanpix NTB Vis mer

Via storskjerm blir det en hyllest til Hillsbrough-ofrene før avspark. Lagene blir ledet inn på banen av maskoter i Everton- og Liverpool-drakter med tallet 96 på ryggen.

Liverpool-hymnen «You'll Never Walk Alone» ljunget forøvrig på en rekke arenaer i flere divisjoner i England denne serierundne, som en markering av respekt.

- På vegne av klubben ønsker jeg å takke alle i byen, både røde og blå, og alle i landet for at de støtter vår klubb og våre fans, sier  Liverpool-kaptein Steven Gerrard til klubbens hjemmeside.

MARKERTE: Liverpool-supportere viste hva de mente om The Sun før avspark lørdag. Etter Hillsborough-ulykken la avisa skylda på Liverpool-supportere, noe de senere har beklaget. Foto: AFP PHOTO / GRAHAM STUART / NTB Scanpix
MARKERTE: Liverpool-supportere viste hva de mente om The Sun før avspark lørdag. Etter Hillsborough-ulykken la avisa skylda på Liverpool-supportere, noe de senere har beklaget. Foto: AFP PHOTO / GRAHAM STUART / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media