Suarez lurt av fotballfans i Manchester

Kona på gråten etter fotoseanse.

DÅRLIG MOTTATT: Luis Suarez snakke villig om problemene i Storbritannia under landslagssamlingen med Uruguay. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL ROJO / NTB SCANPIX
DÅRLIG MOTTATT: Luis Suarez snakke villig om problemene i Storbritannia under landslagssamlingen med Uruguay. Foto: AFP PHOTO / MIGUEL ROJO / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Luis Suarez har gjentatt ganger uttalt at han må bort fra Liverpool og Premier League.

For halvannen uke la spissen skylda på britiske paparazzier.

I et intervju med TV-kanalen RR Gol - gjengitt av det britiske nyhetsbyåret PA - slenger uruguayaneren på britiske fotballmyndigheter og fotballfans som grunnen til England-exiten.

- Han filmer - Helt siden jeg kom har jeg følt meg dårlig her. De har aldri vurdert meg etter hvordan jeg har spilt, holdningen har vært «han filmer, protesterer, gestikulerer, rasisme». Alt sammen, sier Suarez.

Han ble nominert til årets spiller i Premier League, men endte opp med å bli pepet ut på gallaen i London. Slikt overrasker ikke toppscoreren.

- De har aldri snakket pent om meg her. På grunn av det syntes jeg ikke det var så spennende å bli nominert til året spiller-prisen. Jeg visst at jeg aldri ville vinne en kåring i England.

Uten bevis Han går samtidig til angrep på det engelske fotballforbundet (FA). I vår fikk han ti kampers karantene for bitingen mot Chelseas Branislav Ivanovic.

I fjor sonet han åtte kamper for rasisme mot Manchester Uniteds Patrice Evra, en FA-dom han fortsatt føler er urettferdig.

- Uten bevis ga de meg åtte kamper. Men med (John) Terry fantes det bevis, leppelesere og så ga de ham fire. Jeg er søramerikansk, og det tror jeg er roten til alt dette, sier Suarez.

Ydmyket på shoppinsenter Suarez forteller at han på toppen av alt nylig ble lurt og ydmyket av fotballfans i Storbritannia.

- For en drøy uke siden gikk jeg i et shoppingsenter nær Manchester, og tre eller fire gutter spurte meg om bilde. Da jeg poserte for det sa kona mi «Luis, kom deg ut av bildet». Hun så at de gjorde bitebevegelser. Jeg var der med kona og datteren min, sier Suarez og legger til:

GUTTER GJORDE BITEBEVEGELSER: Luis Suarez tok med kona Sofia og datteren Delfina på Liverpool-kamp under den forrige utestengelsen. I et TV-intervju i Uruguay forteller Liverpool-spilleren at han ble gjort narr av da han hadde med familien på shopping nylig. Foto: REUTERS/Darren Staples / NTB SCANPIX
GUTTER GJORDE BITEBEVEGELSER: Luis Suarez tok med kona Sofia og datteren Delfina på Liverpool-kamp under den forrige utestengelsen. I et TV-intervju i Uruguay forteller Liverpool-spilleren at han ble gjort narr av da han hadde med familien på shopping nylig. Foto: REUTERS/Darren Staples / NTB SCANPIX Vis mer

- Ting som det går meg på nervene. Kona mi var på gråten, og gutta løp av gårde og leende. Du blir lei av sånt.

Igjen understreker Suarez at han vil bytte liga på tross av han er glad i både Liverpool og Liverpool-fansen.

Drømte om Liverpool - Liverpool er klubben jeg drømt å spille for som gutt. Jeg har spilt med store spillere her, de kjenner jeg og jeg skulle gjerne spilt i flere år for Liverpool.

Men slik blir det altså ikke. Han vil bli solgt og Real Madrid er en av klubbene som nevnes som aktuelle. Det gleder Uruguay-angriperen, som foreløpig ikke tør å drømme om seg selv helhvit drakt.

- Alle spillere vil gjerne spille for et stor lag, og Real Madrid er definitivt det. Alle spillere vil nå toppen, og Real Madrid er helt på toppen. Men alt som er sagt er rykter, det er ikke noe konkret.

SCORET MOT FRANKRIKE: Luis Suarez har ikke spilt klubbfotball på halvannen måned, men vist i helgen at formen fortsatt er god med scoring for Uruguay mot Frankrike. Foto: AFP  / FRANCK FIFE / NTB SCANPIX
SCORET MOT FRANKRIKE: Luis Suarez har ikke spilt klubbfotball på halvannen måned, men vist i helgen at formen fortsatt er god med scoring for Uruguay mot Frankrike. Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB SCANPIX Vis mer