IKKE PERLEVENNER: Luis Suarez nekter for å ha sagt noe rasistisk til Patrice Evra. De to var i et langt klammeri under gårsdagens 1-1-kamp mellom Liverpool og Manchester United på Anfield.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
IKKE PERLEVENNER: Luis Suarez nekter for å ha sagt noe rasistisk til Patrice Evra. De to var i et langt klammeri under gårsdagens 1-1-kamp mellom Liverpool og Manchester United på Anfield.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

Suarez nekter for alt

Ferguson var med da Evra varslet dommerne. Liverpool fikk beskjed 20 minutter etter kampslutt.

(Dagbladet): Det engelske fotballforbundet FA bekrefter at de etterforsker Patrice Evras påstander om at Luis Suarez kom med rasistiske bemerkninger mot ham, under gårsdagens storoppgjør i Liverpool.

- FA har blitt informert om en påstått hendelse under kampen mellom Liverpool og Manchester United. Dommer Andre Marriner ble gjort oppmerksom på en beskyldning etter kampen, og rapporterte dette til FA. FA starter nå en undersøkelse av denne saken, heter det i en uttalelse fra forbundet, gjengitt av Guardian.

Evra og Suarez var i åpenlys krangel etter en dødball i andre omgang, og franskmannen var tydelig provosert over noe som hadde skjedd.

- Vet hva han sa
Dommer Marriner kalte dem til seg for å roe begge to - uten å lykkes spesielt godt. To minutter senere fikk Patrice Evra gult kort for protester.

Det var i et intervju med franske Canal Plus etter kampen at United-kapteinen beskyldte Suarez for rasisme.

- Det er kameraer som må ha fanget ham opp. Han sier et spesifikt ord til meg minst ti ganger, sa Evra.

- Jeg ble veldig opprørt. I 2011 kan du ikke si sånt. Han vet hva han sa, dommeren vet det, og det kommer til å bli kjent. Jeg vil ikke gjenta det, men det var et rasistisk ord, og han sa det mer enn ti ganger. Han prøvde å hisse meg opp. Jeg skal ikke lage noen stor sak av dette, men det er veldig opprørende og skuffende, sa franskmannen.

Suarez nekter
Ifølge Guardian var manager Alex Ferguson med kapteinen sin da Patrice Evra gikk for å snakke med fjerdedommer Phil Down i garderoben etter kampen. Dowd skal deretter ha oppsøkt lagenes garderober.

Kort etter ble Liverpool konfrontert med beskyldningene.

- Det første vi fikk høre om disse beskyldningene var 20 minutter etter kampslutt, da manageren (Kenny Dalglish) ble bedt om å komme til dommernes kontor, og ble orientert, sier en talsmann for Merseyside-klubben.

- Det første vi gjorde, som man kan forvente, var å spørre spilleren. Han har kategorisk benektet å ha brukt språk av den typen, sier Liverpool-talsmannen.

Ikke ukjente med bråk
Anklager om rasisme dukker jevnlig opp i engelsk fotball, men som oftest involverer de tilskuerne på tribunen, og det er sjelden at spillere er blitt straffet for denne type idioti.

I 2007 ble daværende Newcastle-spiller Emre Belozoglu beskyldt flere ganger for rasistiske utsagn, blant annet av Boltons El-Hadji Diouf. Emre ble aldri straffet.

Patrice Evra har samtidig vært innblandet i liknende saker tidligere, blant annet etter kampen mellom Manchester United og Chelsea i 2008. Da havnet flere United-spillere i nevekamp med banemannskaper, og det ble hevdet at Evra var utsatt for rasistiske bemerkninger.

I 2006 ble Liverpool-spiller Steve Finnan beskyldt for rasisme av to døve tilskuere, etter en duell med Evra.

United-kapteinen ble som kjent også utestengt i fem kamper av Frankrikes Fotballforbund, etter opprøret på landslaget under VM i Sør-Afrika.

Luis Suarez på sin side har også en historie når det gjelder usportslig opptreden. I 2010 ble han utestengt i sju kamper i nederlandsk æresdivisjon, etter at han beit PSVs Otman Bakkal i skulderen.

Han gjorde seg også upopulær da han brukte hendene til å redde på streken for Uruguay i sluttsekundene mot Ghana i VM-kvartfinalen i fjor sommer.

FA UNDERSØKER:  Evra og manager Alex Ferguson skal sammen ha gjort dommerne oppmerksomme på anklagene etter kampen, og Andre Marriner skrev om saken i kamprapporten. Nå venter etterforskning.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
FA UNDERSØKER: Evra og manager Alex Ferguson skal sammen ha gjort dommerne oppmerksomme på anklagene etter kampen, og Andre Marriner skrev om saken i kamprapporten. Nå venter etterforskning.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer