Suarez og Barca ydmyket PSG i Paris

Imponerte i 3-1-seieren.

• PSG - Barcelona 1-3 (0-1)

(Dagbladet): Alle vet at du ikke kan gi Lionel Messi mange centimetre før det smeller mellom stengene til den keeperen du har bak deg.

Den kunnskapen var åpenbart så innprentet hos Paris Saint Germains forsvarsfirer at de, stikk i strid med sin egen kunnskap, knapt nok turde gå oppi Messi når han hadde ballen den første halvtimen av kveldens kvartfinale. Det skulle de også bli straffet for.

Men starten kunne blitt så mye vakrere for de blå fra Paris. Etter åtte minutter fant Blaise Matuidi en fullstendig umarkert Pastore sju meter fra Barcelonas mål. I stedet for å sette ballen kontrollert i målet, bommet Pastore fullstendig på ballen og klønet den utover sidelinja med stamfoten.

Fem minutter senere var Messi der.

Målet
Maxwell så at han ikke kom oppi argentineren da han mottok et innlegg på atten meter, rygget, og da smalt det i stolpen bak keeper Sirigu.

Nye fem minutter, og så lå ballen i Paris-målet.

Rabiot mistet ballen til Busquets på midten, som igjen fant Iniesta et par meter høyere i banen. Iniesta sendte Messi på løp i mellomrommet, og med en perfekt vektet pasning satte han opp Neymar alene med keeper.

Raskt, effektivt og direkte nådeløst sendte Neymar ballen i det lengste hjørnet. Der og da så Paris ut som et lag som allerede var ute av Champions League.

Men i likhet med Atlético Madrid i går fikk hjemmelaget løftet seg høyere i banen det siste kvarteret av omgangen og fikk etablert et visst trykk mot Barcelona.

Spikeren i kista

Akkurat i det PSG så ut som om de hadde kommet seg av kvartfinalesjokket og kampen hadde jevnet seg ut, ble de straffet på ny. Luis Suarez fikk ballen omtrent sidelinja og begynte å drible seg innover mot mål.

Med en utrolig dribleserie dro han seg forbi tre mann, holdt balansen idet Maxwell bomma på taklingen, og skjøt i steget fra seks meter alene med Sirigu. PSG-keeperen fikk hånda på ballen, men maktet ikke å holde den utenfor.

DOBBEL DOSE FRA LUIS: To tunneler på David Luiz, to mål fra Luis Suarez. Barcelona ydmyket Paris Saint Germain i Paris i dag. Foto: AP /Christophe Ena/ NTB Scanpix
DOBBEL DOSE FRA LUIS: To tunneler på David Luiz, to mål fra Luis Suarez. Barcelona ydmyket Paris Saint Germain i Paris i dag. Foto: AP /Christophe Ena/ NTB Scanpix Vis mer

Men det er ikke bare framover på banen Barcelona har matchvinnere. Bare minutter etter 2-0-scoringen traff Cavani klokkerent på en volley fra fjorten meter.

Det knallharde skuddet hadde retning mot nærmeste kryss, men der lå Ter Stegen og bokset ballen til siden.

Og når det ikke lykkes i den offensive enden går det som regel galt i den andre. Bare spør David Luiz.

På Suarezs første mål ble han slått tunnel på før Suarez stormet inn i feltet. Åtte minutter senere fikk han en til av samme mann.

Forskjellen da var bare at Suarez var helt alene med Sirigu. Så banket han den bare i krysset til 3-0. PSG ble knallhardt straffet for små unøyaktigheter, men så fikk de en gavepakke.

Minuttet etterpå sleivet innbytter Mathieu ballen i eget mål og ga med det PSG et ørlite halmstrå å gripe fatt i før returkampen om en knapp uke.

Likevel skal det mer enn et under til om PSG, selv med Zlatan på laget, skal snu dette tapet i returoppgjøret.

— Vi var overlegne på midtbanen, farlige framover og forsvarte oss godt som et lag. Det var en komplett prestasjon fra vår side, sa Barcelona-trener Luis Enrique ifølge NTB.