Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vil få fotball-VM til Argentina, Uruguay og Paraguay

Suarez og Messi fronter felles søramerikansk VM-søknad

Lionel Messi og Louis Suarez vil trolig bidra Argentina, Uruguay og Paraguay i fellesskap søker om å få arrangere fotball-VM i 2030.

STJERNE: Lionel Messi vil bidra til at fotball-VM i 2030 ender i Argentina. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
STJERNE: Lionel Messi vil bidra til at fotball-VM i 2030 ender i Argentina. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona-stjernene Messi og Luis Suárez vil fronte søknaden opplyste representant for de tre søramerikanske nasjonene til nyhetsbyrået AFP. Messi er argentiner, mens Suarez er fra Uruguay.

- Messi vil være med oss på dette initiativet og kanskje sikkert også Suarez, sa sjefskoordinator Fernando Marin.

- Vi har fortalt ham (Messi) om vårt mål, og man mener at det er mulig å gjennomføre.

Den argentinske idrettsministeren Carlos Mac Alister sa mandag at det er viktig at landets største fotballprofil støtter prosjektet.

Historiens første VM-sluttspill i fotball ble holdt i Uruguay i 1930 og ble vunnet av vertene. Argentina ble slått 4–2 i finalen i Montevideo.

Også Paraguay var en av de 13 deltakernasjonene, men VM har vokst formidabelt på 100 år. Nå er det hele 32 lag som skal kjempe om VM-tittelen, og i 2026 har antallet økt til 48.

I 1930 ble det spilt 18 kamper, mens det med 48 lag blir hele 80. Det medfører at det blir vanskelig for én enkelt nasjon å arrangere et VM-sluttspill alene.

Til sommeren går VM i Russland, mens i 2022 er det Qatar som er arrangør. VM-arrangøren for 2026 er ennå ikke bestemt av FIFA.

I den felles søknaden vil åtte av de tolv gruppene spilles i Argentina, mens Uruguay og Paraguay får to grupper hver.

Det er foreløpig ingen andre som har meldt sin interesse for VM-sluttspillet i 2030, men Kina skal være i ferd med å forberede en søknad.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!