STOPPET GHANA-SCORING SLIK: Luis Suarez strekker ut hendene for å stoppe en Ghana-avslutning i sluttsekundene. Og ghaneserne misbrukte sjansen de fikk fra krittmerket. Foto: REUTERS
STOPPET GHANA-SCORING SLIK: Luis Suarez strekker ut hendene for å stoppe en Ghana-avslutning i sluttsekundene. Og ghaneserne misbrukte sjansen de fikk fra krittmerket. Foto: REUTERSVis mer

Suarez skryter av kynisk hands på streken

- Den beste redningen i VM, sier han. Og Gyan lover å reise seg.

|||(Dagbladet): Det var siste sekund av andre ekstraomgang. Ghana fikk straffe. Stillingen var 1-1 mot Uruguay. Asamoah Gyan hadde scoret to ganger fra krittmerket tidligere i VM.

Nå skulle han gjøre det igjen, og Ghana ville sikret kontinentet deres første semifinale i VM.

Skuddet strøk tverrliggeren og gikk over. Gyan sank sammen i fortvilelse.

Var iskald - Vi hadde en mulighet til å avgjøre kampen, men dessverre - sånn er fotballen, sier han ifølge Associated Press.

Men dramatikken sluttet selvfølgelig ikke der. Det var jo uavgjort, noe som betyr straffesparkkonkurranse. Og ghaneserne klarte å bygge opp Gyan til å prøve seg igjen. På den første straffen.

Det må ha vært en av de tøffeste straffene noen har tatt i fotballhistorien.

Men Gyan var iskald, og scoret.

HYLLET SOM HELT: Luis Suarez ble båret fram i hyllest av lagkameratene etter straffeseieren. Foto: REUTERS
HYLLET SOM HELT: Luis Suarez ble båret fram i hyllest av lagkameratene etter straffeseieren. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg hadde motet til å ta straffesparket, men det er som det skal være. Jeg er straffeskytteren i landslaget, sier han ifølge NTB.

Vil reise seg Lenge etter kampen selvfølgelig, for Gyan var knust etter den dramatiske forestillingen på Soccer City. For selv om han gjorde jobben fra 11 meter i andre forsøk, bommet lagkameratene John Mensah og Adiyiah.

- Jeg kommer til å reise meg, jeg er mentalt sterk, sier Gyan.

Det var Luis Suarez som forårsaken straffen i sluttsekundene av ekstraomgene. Storscoreren handset på streken, da han stoppet en avslutning som ellers ville gått inn.

- Nå er han helt i landet sitt, sier Gyan.

- Verdt det Og uruguayaneren legger ikke skjul på at han er fornøyd med inngripenen, altså kanskje mer en kynisk handling enn en refleks.

- Det er vel den beste redningen i VM, sier han ifølge Associated Press.

Argentina-trener Diego Maradona avgjorde i 1986 en VM-kvartfinale med hånda. På spørsmål om også dette var Guds hånd, svarer Suarez:

HELT KNUST: Asamoah Gyan bommet på straffe rett før slutt. Det hjalp ham - og laget - lite at han puttet i straffesparkkonkurransen, for heller ikke denne gangen kom et afrikansk lag seg videre til en semifinale. Foto: AFP
HELT KNUST: Asamoah Gyan bommet på straffe rett før slutt. Det hjalp ham - og laget - lite at han puttet i straffesparkkonkurransen, for heller ikke denne gangen kom et afrikansk lag seg videre til en semifinale. Foto: AFP Vis mer

- Nei, det var Suarez' hånd.

Det er foreløpig ikke klart hva slags straff han får for utvisningen, men han går definitivt glipp av semifinalen.

- Det er tøft å bli utvist i VM. Det er komplisert. Men måten jeg ble utvist på i dag - sannheten er at det var verdt det.