Suarez snakket om bitingen rett før VM-start

Fortalte hvorfor han klikker på banen.

SNAKKET UT I MAGASIN: I et times langt intervju med Sports Illustrateds VM-nummer avslørte Luis Suarez hva som skjer når han må ty til tennene. Foto:
SNAKKET UT I MAGASIN: I et times langt intervju med Sports Illustrateds VM-nummer avslørte Luis Suarez hva som skjer når han må ty til tennene. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han hugg til igjen i går kveld, for tredje gang brukte han tennene på en motspiller.

Det var Luis Suarez på sitt aller verste. Det som skjedde skulle aldri skje igjen.

Seinest i juni-nummeret av Sports Illustrated åpnet Uruguay-spissen seg om de to biteepisodene i 2010 og 2013.

Frustrasjon i kampens hete Magasinet med 23 millioner lesere kom på gata 9. juni, tre dager før åpningskampen i VM. Han er covergutt, med det blåhvite flagget rundt seg, og selve intervjuet skal ha vart i over en time.

TANNMERKER: Giorgio Chiellini mente det fantes bevis nok under fotballtrøya hans. Foto: AFP / YASUYOSHI CHIBA / NTB SCANPIX
TANNMERKER: Giorgio Chiellini mente det fantes bevis nok under fotballtrøya hans. Foto: AFP / YASUYOSHI CHIBA / NTB SCANPIX Vis mer

Der beskriver Liverpool-spissen mekanismene som har fått 27-åringen til å kortslutte ute på banen tidligere - og gyve løs med tennene.

- Det handlet om frustrasjon i kampens hete. Du reagerer i et brøkdel av et sekund. Noe som ikke virker som en stor ting er plutselig det. Du er ikke bevisst på din egen reaksjon eller følgene av den, sier Suarez til Sports Illustrated.

Tittelen på intervjuet er «Luis Suarez er planetens heiteste spiller, men klarer han å holde hodet kaldt?». I dag kan alle svare et samstemt og rungende «nei», gjerne med store bokstaver og utropstegn.

Magasinreporteren gjør et poeng ut av at Suarez ikke prøvde å bite noen mens de snakket om de store tingene i livet, som kjærlighet, offer og moral i sport.

Glefset var altså langt unna, der og da. Det kunne til og med fleipes med. Så kom det fram igjen, da Suarez kastet seg inn mot Giorgio Chiellini med åpen kjeft ti minutter før slutt i går.

Kannibalen fra Anfield Da han ble intervjuet av det amerikanske magasinet ble han beskrevet som en gentleman, som ikke svarte til klengenavnet «Kannibalen fra Anfield». Det var i tråd med Liverpool-angriperens ønsker.

- Jeg vil endre bad boy-imaget som har blitt hengende ved meg. Fordi jeg synes ikke jeg er sånn som jeg er blitt framstilt. Jeg ønsker å endre det, det er grusomt å lese og høre hva som blir sagt om det.

Det sa Suarez rett før VM. Nå har det gått 16 dager siden intervjuet havnet i hyllene. Imaget holdt i 15.

Han har bitt på nytt. Liverpool-eier John W. Henry kan bare glemme den formelle syndsforlatelsen han håpet Suarez fikk ta del i.

I en epost til magasinet skriver Henry at Suarez er en god person, en flott lagkamerat. Han er også en ekstrem konkurransemann, som kan overreagere, mente amerikaneren.

Henry mente også at det nettopp er instinktet som gjør Suarez så utfattelig god, den aller beste han har sett.

En prosent dårlig person - Han er en god person 99 prosent av tiden. Den siste prosenten av tiden går ønsket om å vinne over alt annet. Derfor har han hatt øyeblikk hvor hans feil har vært høyprofilerte, sier Henry til Sports Illustrated.

Et øyeblikk blir ikke mer høyprofilert enn i en avgjørende VM-kamp, hvor en hel verden følger ballen gjennom flatskjermer i de milliarder hjem.

Synderegisteret til Suarez handler ikke bare om å sette tennnene i motspillere. Han ble blant annet suspendert i åtte kamper for rasisme mot Manchester Uniteds Patrice Evra i 2011.

Den dommen mener Suarez fortsatt er helt feil, gjentar han i sportsmagasinet. Fordi det ikke finnes noe håndfast bevis og fordi han ikke er rasist. Samvittigheten er skinnende rein hos Suarez.

Akkurat som i dag, for Suarez beit kanskje ikkke Chellini i Natal i går kveld? Suarez vet ingenting om noen biting, sa han i går.

- Jeg hadde kontakt med skulderen hans, ikke noe mer enn det. Denne typen situasjoner oppstår hele tida, sier Suarez ifølge den uruguaynske TV-kanalen Subrayado.

FORRIGE BITT: Branislav Ivanovic var den forrige spilleren som fikk kjenne gapet til Suarez. Foto: AFP  / ANDREW YATES / NTB SCANPIX
FORRIGE BITT: Branislav Ivanovic var den forrige spilleren som fikk kjenne gapet til Suarez. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer