Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Suarez snart på høyde med Messi og Ronaldo

Gerrard har aldri sett bedre på Anfield.

DET MIDDELMÅDIGE MÅLET: Steven Gerrard fleiper med at denne frisparksuseren var det dårligste av Luis Suarez' mål i går. Foto: REUTERS  / Phil Noble / NTB SCANPIX
DET MIDDELMÅDIGE MÅLET: Steven Gerrard fleiper med at denne frisparksuseren var det dårligste av Luis Suarez' mål i går. Foto: REUTERS / Phil Noble / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Liverpool - Norwich 5-1.

På ni seriekamper og 808 minutter denne sesongen har Luis Suarez scoret 13 mål.

Det tilsvarer ett mål per 62. minutt på banen.

FEIRER MÅL NUMMER TO: Luis Suarez (t.h) er i ferd med å konkurrere med Messi og Ronaldo om statusen som verdens aller beste spiller, mener Steven Gerrard. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
FEIRER MÅL NUMMER TO: Luis Suarez (t.h) er i ferd med å konkurrere med Messi og Ronaldo om statusen som verdens aller beste spiller, mener Steven Gerrard. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIX Vis mer

Slik tall er sensasjonelle. Etter fire mål mot Norwich i går våger Liverpool-kaptein Steven Gerrard å utrope uruguayaneren til en spiss i ypperste verdensklasse - sammen med Leo Messi (Barcelona) og Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Verdensklasse - Jeg tror han snart er på høyde med de to i topp, Ronaldo og Messi. Hvis han fortsetter så tar han dem snart igjen. Det fjerde målet hans var helt middels, og det var et frispark fra 30 meter. Det er oppsummering nok, sier Gerrard til Liverpool Echo.

Det nevnte frisparket ble tatt på nærmere 22-23 meter, men var likevel en perle - på lik linje med de tre første scoringene.

26-åringen startet med å smelle ballen i mål på halvspretten uforskammet langt hold. Så vippet han et innlegg i nettet på femmeteren, før han dunket det tredje målet inn etter flere tekniske finesser.

- Dere har sett en opptreden i verdensklasse, kanskje en av de aller beste prestasjonene jeg har sett på Anfield. Og jeg har vært her lenge, sier Gerrard.

«Mareritt å spille mot » Kapteinen sier slike scoringsshow overrasker fansen mer enn ham, han ser Suarez trylle på trening hver dag.

- Jeg har sagt i lang tid at han er der oppe, sammen med de beste i verden.

Tidligere Norge-kaptein og Viasat-ekspert Rune Bratseth sier Suarez er en fantastisk spiss, «et mareritt å spille mot».

- Han er er god med ball, bevegelig og kan avslutte med både høyre og venstre. Han er i verdensklasse.

- Er han en av de aller beste i verden?

- Han kan matche de to der oppe i avslutningsfasen, så mye mål scorer han. Messi og Ronaldo preger kanskje spillet mer, men også Suarez vandrer mye og er ikke stasjonær, sier Bratseth.

BLIR I LIVERPOOL: Etter kampslutt i går røpte Suarez at han ikek forlater Liverpool i overgangsvinduet på nyåret. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
BLIR I LIVERPOOL: Etter kampslutt i går røpte Suarez at han ikek forlater Liverpool i overgangsvinduet på nyåret. Foto: AFP /PAUL ELLIS / NTB SCANPIX Vis mer

- Men han skal få holde på litt til før vi tar så store ord i munnen. For da skal det levereres over år, uavlatelig,  Beklager Gerrard, men Suarez er Liverpools desidert beste spiller.

Blir på Anfield Søramerikaneren er totalt oppe i 51 mål på 86 kamper for Liverpool, og bare mot Norwich står han med 11 på fire. Og han har tenkt å score for Liverpool helt fram til sesongen er over, nå ønsker  han ikke å bli solgt i januarvinduet.

- Jeg er fornøyd i Premier League, det er den beste ligaen. Jeg vet ikke om vi kan kjempe om tittelen, men vi ønsker å havnet så høyt som mulig. Jeg tror vi kan oppnå målene våre for sesongen, sier Suarez.

Liverpool sikter mot Champions League neste sesong, altså en sluttplassering i topp 4. Per i dag ligger rødtrøyene på akkurat den fjerdeplassen.


- Klubben profil, koblingen med supporterne, det er tydelig at Suarez er som hånd i hanske her, sier Liverpool-sjef Brendan Rodgers.