Suarez tok opp Anfield-arven etter Torres

Scoret 14 minutter ut i debuten for Liverpool.

DRØMMEDEBUT: Luis Suarez mangler kanskje kamptrening, men utnyttet muligheten han fikk - med god hjelp fra Stokes Andy Wilkinson.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
DRØMMEDEBUT: Luis Suarez mangler kanskje kamptrening, men utnyttet muligheten han fikk - med god hjelp fra Stokes Andy Wilkinson.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Liverpool - Stoke 2-0.

Det var et bittert brudd, og Liverpool hadde kort tid til å omstille seg til tilværelsen uten Fernando Torres.

To dager etter at spanjolen sa «adios» og skrev under for regjerende seriemester Chelsea for 50 millioner pund, gjestet alltid robuste Stoke Anfield.

Torres var en garantist for rød måljubel på Liverpools hjemmebane i de tre og et halvt årene han tilbrakte på Merseyside. I kveld signaliserte en av erstatterne, uruguayanske Luis Suarez, at han er beredt til å ta opp arven etter storscoreren.

Imponerte Nysigneringen kom inn fra benken 63 minutter ut i oppgjøret på stillingen 1-0 etter Raul Meireles' tredje fulltreffer på fem kamper.

23-åringen markerte seg tidlig med smarte bevegelser og god fotballforståelse, og det med et nokså tynt kampgrunnlag og uten nevneverdig til relasjonsbygging med nye lagkamerater.

14 minutter ut i innhoppet fikk han muligheten som skulle lede til at hans første møte med sin nye hjemmebane kan omtales som en drømmedebut.

Stoke-forsvarer Danny Higginbotham var ikke med på notene da Dirk Kuyt slo instinktivt i bakrom i retning Suarez, og opphevet dermed det som burde vært en enkel offside.

NY ANFIELD-FAVORITT: Fernando Torres var en målgarantist på Anfield. Luis Suarez viste at han kan bli det samme med scoring i debuten.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
NY ANFIELD-FAVORITT: Fernando Torres var en målgarantist på Anfield. Luis Suarez viste at han kan bli det samme med scoring i debuten.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Liverpool-ferskingen rundet enkelt av keeper Asmir Begovic og trillet ballen mot det åpne målet. Forsøket var puslete, og Andy Wilkinson rakk å komme seg på riktig side.

Likevel klarte Stoke-spilleren på besynderlig vis å rote ballen i eget nett - en scoring som trolig vil tilfalle Suarez, da det ikke var tvil om at avslutningen var på vei mot mål.

Manager Kenny Dalglish, som i sin tid bar samme draktnummer som Suarez, er iallfall ikke i tvil om hvem som blir stående som målscorer når panelet for tvilsomme mål har fattet sin beslutning.

- Jeg gir det til ham. Den var på vei inn. Med scoring fikk han en strålende debut, og han kombinerte også bra med Dirk Kuyt ved et par anledninger, sier Dalglish, ifølge Sporting Life, og får støtte av Stoke-sjef Tony Pulis.

Carroll presentert Dermed fastsatte han sluttresultatet til 2-0 mot et tamt Stoke-lag, og hevet forventningsnivået ytterligere noen hakk til den dagen Liverpool-supporterne får se ham utgjøre spisspar med rekordkjøpet Andy Carroll, som ble presentert for hjemmepublikum før kampstart.

Den tidligere Newcastle-spissen er ennå noen uker unna å være kampklar etter lårskaden som har holdt ham på sidelinja de siste ukene, og var dermed henvist til en støttefunksjon fra tribuneplass.

- Vi er henrykte over resultatet. Å holde nullen tre ganger på rad er sterkt, og vi er glade for Luis. Han har ikke engang trent med oss, men han viste hva han kan, sier manager Kenny Dalglish.

Liverpools tredje strake trepoenger - en tangering av Roy Hodgsons bestenotering - var aldri truet, men Stoke holdt stand fram til pause, takket være en våken og reaksjonssterk Begovic mellom stengene.

Formsterk Meireles Det tok imidlertid ikke mer enn to minutter og et par tilfeldigheter etter hvilen før vertene var i føringen. Et frispark fra Steven Gerrard, ment som en avslutning, endte i beina hos Sotirios Kyrgiakos.

FORNØYD TILSKUER: Andy Carroll er ennå noen uker unna sin Liverpool-debut, men så i det minste ut til å kose seg på tribuneplass etter overgangen fra Newcastle.Foto: SCANPIX/EPA PHOTO/LINDSEY PARNABY
FORNØYD TILSKUER: Andy Carroll er ennå noen uker unna sin Liverpool-debut, men så i det minste ut til å kose seg på tribuneplass etter overgangen fra Newcastle.Foto: SCANPIX/EPA PHOTO/LINDSEY PARNABY Vis mer

Den hårfagre grekeren fikk på litt haltende midtstoppervis snublet ballen videre til Raul Meireles, som hamret ballen uttagbart forbi Begovic.

Det store høydepunktet var likevel da Suarez trygget ledelsen drøyt kvarteret før slutt i en debut som viste at det også finnes liv etter Fernando Torres.

John Carew spilte forøvrig 90 minutter for bortelaget, og kom til en brukbar avslutning i annen omgang, men slet i det store og det hele med manglende støtte i Stoke-angrepet.