Suarez utestengt i sju kamper for biting

Forbundet straffer «vampyren» hardt.

STRENG STRAFF Å TYGGE PÅ: Luis Suarez er utestengt fra seks seriekamper og en cupkamp i Nederland etter å ha bitt en motstander. Foto: Toussaint Kluiters, EPA/Scanpix
STRENG STRAFF Å TYGGE PÅ: Luis Suarez er utestengt fra seks seriekamper og en cupkamp i Nederland etter å ha bitt en motstander. Foto: Toussaint Kluiters, EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det nederlandske fotballforbundet har gitt Ajax-spilleren Luis Suarez sju kampers karantene etter at han beit PSVs Otman Bakkal i skulderen under en kamp i Eresdivisie lørdag.

Dommer Björn Kuipers fikk ikke med seg bittet midt i alt oppstyret etter at han hadde vist ut Rasmus Lindgren for en felling av Ibrahim Affelay.

- Hvis jeg hadde sett dette på banen, er det ingen tvil om at Luis Suarez hadde fått direkte rødt kort. Han biter Otman Bakkal, sa Kuipers etter å ha sett tv-bildene.

Spiller mot Milan Ajax tok imidlertid selv affære og ila uruguayaneren to kampers utestengelse pluss en bot til et veldedig formål.

Det nederlandske forbundet ser altså enda strengere på saken, og setter Luis Suarez på sidelinja i ytterligere fem kamper. Ajax og Suarez har akseptert straffen, melder klubben på hjemmesiden sin.

Suarez spilte Champions League-kampen mot Real Madrid i går, uten at det hjalp Ajax stort.

Klubben skriver at de kommer til å benytte Suarez også i den siste gruppekampen mot Milan 8. desember. Suarez må stå over seks seriekamper og en cupkamp mot AZ.

Beklaget Suarez beklaget i går oppførslen sin:

- Reaksjonen min er ikke bra for imaget til Ajax. Som kaptein må jeg gå foran med et godt eksempel, sa Suarez.

Han gjorde seg også upopulær da han brukte hendene til å redde på streken for Uruguay i sluttsekundene mot Ghana i VM-kvartfinalen i sommer. Suarez ble utvist, men Asamoah Gyan misset på straffesparket. Uruguay vant straffesparkkonkurransen og gikk til semifinalen der de ble slått ut av Nederland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer