Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sugar Ray Leonard utsatt for overgrep som tenåring

Bokselegenden forteller i ny bok.

VIL LEGGE DET BAK SEG: Sugar Ray Leonard forteller om overgrep i ny bok.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mario Anzuoni
VIL LEGGE DET BAK SEG: Sugar Ray Leonard forteller om overgrep i ny bok.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer

Sugar Ray Leonard, tidligere verdensmester i boksing, skriver i en ny bok at han ble utsatt for overgrep som tenåring.

55-åringen skriver i boken at det var en trener som forgrep seg på ham, men han navngir ikke denne mannen. Han skal ha blitt utsatt for overgrep to ganger.

Første gangen var i forbindelse med en turnering i Utica i New York, og da var han ikke mer enn 15 år gammel. Den andre gangen skjedde det i en bil i en tom parkeringsgarasje ett års tid senere.

I boken som kommer i juni, beskriver Leonard hva som skjedde, og han skriver også at dette har forfulgt ham som en vond drøm i alle år.

- Jeg visste hele tiden at jeg på et eller annet tidspunkt måtte fortelle hele sannheten rundt det som skjedde. Først nå kan jeg legge dette bak meg, skriver han i boken.

Leonard vant OL-gull i lett weltervekt i Montreal-OL i 1976, og i løpet av sin profesjonelle karriere ble han verdensmester i fem forskjellige vektklasser. Sugar Ray Leonard blir regnet som en av de aller største bokserne i historien.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media