Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sugekopper hjelper Fagernes

Pål Arne Fagernes gjør alt for å fjerne hevelsen i kneet. Onsdag startet spydkasteren alternativ behandling med sugekopper som drenerer væske inn i lymfeårene. Bare etter to behandlinger er Fagernes betydelig bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Koppingmassasje med vakuum heter metoden, sier Pål Arne Fagernes til Dagbladet.

I vinter røk han korsbåndet på skitur. 4. juli - en uke etter at han var friskmeldt - røk leddbåndet på innsiden av høyre kne. Da alternativ terapeut Christel Gundelach hørte om Fagernes' utrolige uflaks, ringte hun og tilbød sine tjenester. Svært skeptisk takket Fagernes ja. Nå er han overbegeistret.

- Hun bruker to sugekopper av gangen på kneet. De er fire- fem centimeter i diameter, og drar ut huden. Slik dreneres væsken lettere inn i lymfeårene, sier Pål Arne Fagernes til Dagbladet.

Suger på nytt

Allerede i juli tok Fagernes sju behandlinger over to uker.

- Hevelsen gikk betydelig ned, sier spydkasteren.

Til tross for at Gundelach ønsket å fortsette, avsluttet Fagernes behandlingen og begynte å trene igjen.

- Jeg ble nok litt for utålmodig. Tok i litt for hardt, sier Pål Arne Fagernes.

Han trente videre til tross for at symptomene kom tilbake. Det var dumt. Hevelsen ble bare verre og verre. Derfor oppsøkte OL-håpet onsdag denne uka Christel med sugekoppene på nytt. I går var mye gjort allerede.

- Halve hevelsen er borte. Nå skal jeg behandles til jeg er helt klar igjen, sier han.

Ifølge Gundelach bør Fagernes være væskefri i kneet i løpet av fire behandlingstimer.

Hevelsen i kneet gjør Pål Arne Fagernes usikker og vinglete i utkastet. Han tør ikke trå til for fullt - til tross for at han allerede nå kaster over 80 meter på trening uten å øse av kjempekreftene.

Føler uro

- Det går veldig, veldig lett. Men det er ikke noe poeng i å stille i konkurranser og kaste 82- 83 meter, sier spydkasteren - med personlig rekord på 86.24 meter fra i fjor.

- Blir du klar til OL?

- Med visse forbehold. Jeg føler en viss uro. Alle ville gjort det. Jeg blir nok ikke helt bra, men bra nok til å kaste for fullt, sier han til Dagbladet.