- Sugen på EM-sluttspill

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): I dag spiller folkets favoritt Ole Gunnar Solskjær mot Sunderland med en nyinnkjøpt Tore André Flo på laget. Om sju dager spiller han på landslaget mot Danmark i første EM-kvalifiseringskamp.

Ole Gunnar Solskjær ber publikum støtte opp om Norge og satser selv på å føre landslaget til EM-sluttspillet i 2004, som trolig vil avslutte hans landslagskarriere.

- For meg vil kanskje sluttspillet i 2004 bli det siste. Jeg har veldig lyst til å være med på et sluttspill til. VM i -98 var en stor personlig skuffelse: Jeg var ikke i form etter en dårlig sesong i United. I EM 2000 var jeg i form, men da...

- ..var ikke landslaget i form?

- ...nei. Da var vi ikke gode nok, sier Solskjær til Dagbladet.

Sulten på suksess

- Har Semb vært mer uheldig, enn udyktig med landslaget?

- Nils Johan kan sin fotball, det er det ingen tvil om. Det er ikke hans skyld at landslaget har sviktet. Det er vi spillerne som har vært uheldige - og udyktige. Vi har hatt marginene mot oss, men det er det lett å unnskylde seg med, sier Solskjær.

United-spissen mener det er viktig med en god start mot Danmark 7. september.

- Starten på kvaliken er utrolig viktig. Vi møter de to favorittene, Danmark og Romania. Og de to kampene må vi få noe ut av. Fire poeng ville være en veldig, veldig god start, sier Solskjær.

- Mange sier at norsk fotball har stagnert. Er du enig?

- Norsk fotball generelt har jeg ikke så veldig god bakgrunn for å mene noe om. Men vi spilte jo nylig mot Vålerenga, og hvis Vålerenga er midt på tabellen i Norge, så ser det bra ut for norsk fotball: Det var et godt lag. Det er tydelig at Kjetil har noe på gang, sier Solskjær.

«Gi oss støtte!»

- Hva savner du som landslagspiller?

- De siste kvalifiseringene vi har vært med i har bestått av gode lag, men dessverre uten publikumstekke, sier Solskjær.

- Du savner trøkket?

- Ja, og jeg håper inderlig at det kommer nå. Det vil hjelpe oss veldig til å få en god start. Vi spillerne er i alle fall fullt innstilt på å gjøre alt vi kan, sier Solskjær.

- Er det noen av spillerne du synes det spesielt morsomt å spille sammen med?

- Å ja, mange. Men spesielt Trond (Andersen) som jeg har vokst opp sammen med. Og Leo (Øyvind Leonhardsen), som var på den første fotballskolen jeg var på i Clausenengen. Det er veldig spesielt at en slik liten klubb kan fostre tre spillere på landslaget samtidig, sier Ole Gunnar Solskjær.

YNDLINGEN: Ole Gunnar Solskjær er folkets yndling. Nå ønsker han Norge til et nytt EM-sluttspill.