Sugen på landslaget etter toppkamp

BERLIN: TSV München 1860- Bayer Leverkusen 1- 0. Vidar Riseth (28) spilte hovedrollen i forsvaret da «Løvene» beseiret mesterskapskandidaten Leverkusen i går kveld. På benken satt Erik Mykland (29) - snart klar etter lyskeoperasjonen.

- Jeg er strålende fornøyd, spesielt fordi jeg før kampen var usikker etter det røde kortet som førte til at jeg har stått over to Bundesliga-runder. Det var en deilig følelse å vise seg tilliten verdig, sier Riseth til Dagbladet.

Masse ros

Han høstet masse ros fra trener Werner Lorant og fra pressefolkene. Riseth legger ikke skjul på at han har lyst på landslagsspill igjen.

Og hans søknad i regnværet på Münchens Olympiastadion i går kveld var sterk:

Riseth ga ikke Leverkusens toppscorer, landslagsspilleren Oliver Neuville, en eneste sjanse til å slippe til med skuddfoten. Et kvarter før slutt ble frustrerte Neuville tatt av banen.

Løvenes seiersmål kom fem minutter før slutt, da Markus Schroth headet fra femmeteren.

Dramatisk var det da Riseth i det 62. minutter, var raskere på ballen enn Leverkusen-spissen Ulf Kirsten, som kom med knottene først, bakfra.

- Jeg lå på bakken med nesa i graset og registrerte ikke hva som foregikk videre. Da jeg tittet opp, så jeg Kirsten hadde fått det røde kortet, sier Riseth, som etter et kort opphold på båra var i orden igjen.

Myggen klar

Det var sinnet over flere misbrukte sjanser som fikk Kirsten til å miste kontrollen. Han ble fulgt av en høylytt pipekonsert fra de drøye 20000 på tribunen.

For Bayer Leverkusen, som nå trenes av ekslandslagssjef Berti Vogts, betyr det tredje tapet på rad at laget taper terreng i kampen om ligamesterskapet, der Jan Derek Sørensens Borussia Dortmund nå har overtatt ledelsen.

- Vi viser derimot endelig det spillet vi vet at vi er gode for, sier Vidar Riseth.

«Løvene» fra München er nå oppe på en 9. plass på tabellen med utsikter til UEFA-cup spill.

Myggen satt på benken i går kveld, men trener for fullt og er spillesugen etter pausen. Mot Kaiserslautern neste helg er han sikkert på banen igjen.

<B>STORFORM:</B> Vidar Riseth var tilbake i 1860-drakta og storspilte da Bayer Leverkusen ble sendt hjem uten poeng.