Sugen Strandli inn i varmen

- Jeg er en kvalikspiller, sier Frank Strandli med et skjevt smil.

Foran VM ble Frank Strandli vraket etter å ha spilt alle kvalifiseringskampene. Nå er det tid for kvalik igjen, og sørlendingen er tilbake på laget.

26-åringen hevder å ha ristet av seg VM-skuffelsen, og landslagssjef Nils Johan Semb ønsker å se kvalitetene hans i søndagens EM-kvalifisering mot Latvia på Ullevaal.

- Frank har vært frisk på trening og virker godt trent. Når han er i form har han kvaliteter både i form av hurtighet og luftstyrke, sier Semb.

Selv er Strandli veldig sugen på å spille fra start igjen. I Panathinaikos har han ikke fått tillit fra start denne sesongen. Til sammen er det blitt åtti minutter i de to seriekampene som er spilt så langt, og ti minutter i mesterligakvalifiseringen. Strandli har kvittert med ett seriemål.

Snudde kampene

- Jeg har vært med på å snu kampene i serien. Vi har ligget under 0-1 og vunnet 2-1 i begge to. Målet er å spille seg inn på laget, for det holder ikke for meg å få noen minutter hvis jeg skal være med i landslagsbildet. Scorer du, så spiller du. Så enkelt er det, men da må jeg få sjansen først, sier han.

Landskamp har ikke Strandli spilt siden Danmark ble slått 2-0 i København 22. april. Når han først ble tatt ut i troppen igjen var følelsen god, og den forsterket seg under treningene i forkant av Latvia-kampen.

- Landslagsledelsen har ikke sett meg i aksjon denne sesongen, og derfor er jeg ikke overrasket over å være på laget.

Tidlig mål

- Hvordan blir overgangen fra klubblag til landslag?

- Det er to helt forskjellige spillestiler. Etter min mening ville en blanding av stilartene vært det beste, sier Strandli om Norges gjennombruddshissighet og Panathinaikos' spill med ekstremt mye ballbesittelse. Han venter en vanskelig kamp på Ullevaal.

- Det er viktig med et tidlig mål. Jeg tror det blir mange innlegg, og det passer meg bra å skulle kjempe inne i boksen. Det blir også viktig for meg å ta initiativ og komme tidlig i bakrommet, hvis det blir noe rom å løpe i.

- Har du noen gang vært bedre trent?

- Jeg følte meg veldig pigg foran VM også, og da var jeg på et høyt nivå. Men nå er VM historie, og jeg er fornøyd med å være tilbake igjen, sier Frank Strandli.