Suksess-Eggen dobler lønna

Nils Arne Eggen dobler lønna si etter det rekordstore salget av boka «Godfoten». Selges hele opplaget på 60000, sitter Eggen igjen med 1,2 millioner kroner. Summen tilsvarer Eggens inntekt i 1998.

- Asså, de skal nå selge disse bøkene først, men hvis du sier at jeg tjener så mye så kan du jo bare sende pengene med én gang, sier en munter Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Deler pengene

Eggen deler forfatterprovisjonen 50/50 med Sverre M. Nyrønning som har redigert boka. Totalt tjener de to over 2,3 millioner kroner til sammen den dagen opplaget på 60000 er solgt ut.

- Nyrønning har god grunn til å være fornøyd, men han har jo bidratt mye med det rent praktiske rundt boka, sier redaktør Harald Engelstad i Aschehoug Forlag.

Eggen innrømmer at hans del av pengene kommer godt med.

- Jeg har ikke tjent så mye penger på fotballen, og begynner jo etter hvert å bli gammel. Huslånet mitt fra slutten av 70-tallet er ennå ikke nedbetalt, sier RBK-treneren.

Ærlig fortjent

Eggen har hatt tradisjon for å gi noen av sine ekstrainntekter til veldedige formål, men det gjør han ikke denne gangen.

- Nei, det er sånne lett-tjente penger som reklame og prispenger. Det følger jo av og til penger med de prisene jeg har vunnet.

- Er det litt pinlig for deg som uttalt sosialdemokrat å tjene såpass bra med penger?

- Nei, nei, det jeg reagerer på er at noen drar veksler på andres merverdi. Dette handler om min egen merverdi. Det er jo ikke uretteferdig på noen måte å ta imot penger man ærlig har tjent og jobba for sjøl.

- Du veit, likelønn trenger ikke alltid å være rettferdig.

LØNN SOM FORTJENT: Nils Arne Eggen tjener godt på boksalget. - Jeg har ikke tjent så mye penger på fotballen, og begynner jo etter hvert å bli gammel, sier RBK-treneren.