Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suksess med engelsk trenerhelt

RUSTAD (Dagbladet): Tempe 89 Galaxy- Kolbotn 1- 0: Erin Holzmeister kastes i været av jublende lagvenninner etter å ha scoret vinnermålet i kampen mot Kolbotn. Det amerikanske laget trenes av Englands ene målscorer i VM i 1982, Paul Mariner, som var proff i England fra 1976- 88.

- Paul er kjempemorsom og veldig kuul, sier Holzmeister til Dagbladet.

Mariner er nå bosatt i Tempe i Phoenix og trener jentene i teknikk en gang i uka.

- Selv kunne han ikke komme til Oslo for å se på jentene, fordi han også trener et lag som er med i Holland Cup samme uka, forteller manager Kjell Andreassen.

Andreassen er bosatt i Tempe og har to jenter (Lina og Kristin) som spiller på laget som er Arizona-mestere av året. Det er i 11-årsklassen. I Norway Cup har de valgt å spille i 13-årsklassen.

Møter større jenter

- Det er fordi det er liten vits å reise så langt uten å kunne vinne noe. I sjuerfotballen er det ikke noe sluttspill og det er det jentene synes er artig.

- Det som er problemet er at vi nå møter jenter som er atskillig større enn oss, sier Andreassen.

I tillegg til Mariner har de amerikanske jentene Owen McGregor fra Jamaica som sprinttrener. Han har flere ganger løpt i Bislett Games og trener jentene i hurtig fotarbeid.

18 måneder sparing

Jentene har drevet ulike aktiviteter de siste 18 månedene for å få inn nok penger i reisekassen til å ta turen helt til Norge.

Tempe 89 Galaxy er en veldig sammensveiset gjeng siden alle bor i samme nabolag.

- Dessuten har jentene brukt de 12 siste månedene til å studere norsk kultur. De har også diktet en sang som de framfører før hver kamp, sier Kjell Andreassen.

STORE JUBELSCENER: Målscorer Erin Holzmeister kastes i været av jublende lagvenninner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media