Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suksess-treneren tilbys fire nye år

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Erlend Slokvik (40 i morgen) er den norske treneren med størst suksess i OL, og han har allerede fått beskjed om at han er ønsket fram til OL i Torino i 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gårsdagens stafettgull var Slokvis 13. medalje siden han ble ansatt som skiskyttersjef for to år siden - sju i VM i fjor, og seks her i Salt Lake City.

- Målet var fem OL-medaljer, så vi er veldig fornøyd med uttellingen. Men slik OL utviklet seg skulle jeg gjerne sett en individuell medalje til Frode Andresen også, sier Slokvik.

- Stolt over alt du har fått til på to år?

- Nei, det er ikke jeg, men løperne som skal være stolte. Min jobb er bare å legge forholdene skikkelig til rette for løperne, og den biten føler jeg at vi har klart bra, smiler han tilfreds.

Stiller krav

Kontrakten hans går ut til våren, men Slokvik vil stille klare krav før han binder seg opp til en avtale som går helt fram til Torino om fire år.

- Jeg kan ikke fortsette å jobbe så mye som jeg har gjort i år. Da dreper du deg selv. Siden 1. august har jeg hatt fire fridager. Vi er nødt til å organisere ting litt annerledes, ellers er jeg redd for at jeg vil miste kontakten med mitt eget liv. Jeg har tross alt familie og venner å ta vare på, sier Erlend Slokvik.

Spør utøverne

Men før suksesstreneren gir et endelig svar vil han også gå en skikkelig runde med løperne.

- Jeg vil høre hva de synes. Løpernes mening vil også bety mye for mitt valg, sier Slokvik.

Etter det Dagbladet vet var det delte meninger rundt Slokvik i fjor, men med den jobben han har utført i år er det bred støtte til landslagssjefen.

- Jeg føler at det fungerer bedre i år enn i fjor. Nå kjenner jeg løperne bedre og har fått en tettere kontakt med dem, sier Slokvik.

Skytetrener Trond Kjøll ble hentet inn som ekstra forsterkning på skytesiden i OL-sesongen, og det har hele tiden ligget i kortene at han slutter etter OL.

Men fortsatt er det usikkert om den andre skytetreneren, Roger Grubben, går på en ny sesong.

- Jeg skal evaluere etter at sesongen er ferdig, så får vi se hva det blir til, sier Grubben til Dagbladet.

<B>SLOKVIKS UTVALGTE: Egil Gjelland, Ole Einar Bjørndalen, Halvard Hanevold og Frode Andresen - gullaget fra i går.
Hele Norges coronakart