<strong>VIL HA JOBBEN FAST:</strong> Ole Gunnar Solskjær legger ikke skjul på at han ønsker å være Manchester United-manager også neste sesong. Foto: Jon Super/AP/NTB Scanpix
VIL HA JOBBEN FAST: Ole Gunnar Solskjær legger ikke skjul på at han ønsker å være Manchester United-manager også neste sesong. Foto: Jon Super/AP/NTB Scanpix Vis mer

Suksesshistorien som gir Solskjær håp om å få Manchester United-jobben fast

Roberto Di Matteo (48) fikk beholde jobben i Chelsea. Kan Ole Gunnar Solskjær gjøre det samme i Manchester United?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen managere har fått en like god start som Ole Gunnar Solskjær i Premier League, verken midlertidige eller permanente trenere.

I Manchester United må du altså helt tilbake til legenden Sir Matt Busby for å finne en liknende start i den engelske toppdivisjonen, men mannskapet til skotten scoret «bare» 13 mål mot Solskjærs 14 mål.

Med Solskjær ved roret har Manchester United gått fra å være elleve til seks poeng bak den viktige fjerdeplassen. Nordmannen skal i utgangspunktet sitte i sjefsstolen til sesongslutt i mai (eller juni om de røde skulle komme seg til Champions League-finalen).

Spørsmålene om Solskjærs framtid har allerede begynt å dukke opp. Etter Newcastle-kampen fikk nordmannen spørsmål om han kommer til å forlate klubben i mai, og svaret var klart og tydelig:

- Jeg har ikke lyst til det.

- Det er en så flott gruppe med spillere og atmosfæren er fantastisk.

- Tidlig

Solskjær kunne nok ikke drømt om en bedre start. Ja, klubben har møtt fire lag som «alltid» taper mot topp 6-lagene, men det er måten seirene har kommet på som imponerer.

Solskjær fikk på fredagens pressekonferanse spørsmål om han har snakket med noen i Manchester United-ledelsen om det faktum at han ikke ønsker å forlate jobben i mai.

- Nei, nei, det er tidlig. Selvfølgelig, da jeg kom inn var de åpne og ærlige om at de ville ha en prosess og se etter neste manager. Men jo lenger du er her, jo mer nyter du det. Men jeg har sagt at vi må ta en kamp av gangen, og den dagen de annonserer klubbens neste manager, om det er meg eller noe andre, så lykke til, sier Solskjær diplomatisk.

Det spørs om ikke Solskjær sterkt må tas med på lista over kandidater i den prosessen. Og dersom nordmannen ønsker å styrke håpet om at skal skje, kan han se til Chelsea og ansettelsen av Roberto Di Matteo.

Snudde trenden

Før Solskjær ble ansatt, ble det sett på som svært vanskelig for de røde å overliste PSG i Champions League, med tanke på hvordan laget hadde framstått de siste kampene. Nå som optimismen og gløden er tilbake i klubben, er også håpet om suksess i fotballens gjeveste turnering fornyet.

Og det var akkurat denne turneringen som var med på at en vikarierende manager fikk fast jobb, da London-laget Chelsea oppnådde triumf i Champions League.

Roberto Di Matteo ble vikarierende manager i Chelsea mars 2012, etter sparkingen av André Villas-Boas, og skulle i utgangspunktet bare sitte ut sesongen. Ansettelsen har mange likhetstrekk med Solskjærs inntog i Manchester United.

Di Matteo spilte selv seks sesonger i Chelsea og hadde erfaring som trener i Milton Keynes Dons og West Bromwich.

Chelsea lå tre poeng unna fjerdeplassen og hadde tapt 1-3 mot Napoli i den første av to kamper i åttedelsfinalen i Champions League da Di Matteo ble ansatt. Det var få som levnet de blå særlig suksess den sesongen.

Men under Di Matteo begynte Chelsea å vinne kamper igjen, og optimismen begynte å bre seg. Sesongen endte med Champions League-gull etter seier over Bayern München på tyskernes hjemmebane Allianz Arena. Chelsea vant også FA-cupen med Di Matteo ved roret.

13. juni 2012, snaut to måneder etter at han ble ansatt som vikarierende manager, skrev Di Matteo under på en toårskontrakt med klubben. Han hadde satt standarden for seg selv og blitt en manager styret ikke kunne overse.

Kan det samme skje med Solskjær?

Det hører med til historien at Di Matteo fikk sparken som Chelsea-manager november 2012.

<strong>FIKK FAST JOBB:</strong> Roberto Di Matteo. Foto: NTB Scanpix
FIKK FAST JOBB: Roberto Di Matteo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Bare tull

Alan Shearer er blant dem som mener at Solskjær bør få jobben. TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mener på sin side at Alan Shearers uttalelser om Solskjær kommer prematurt, og at diskusjonen om nordmannen som en permanent løsning kan vente til seinere.

- Det er bare tull å diskutere om han skal forlenge avtalen nå. Manchester United kommer til å ta seg god tid og ikke ta en avgjørelse nå, mener den tidligere toppkeeperen.

Du kan lese mer om den saken nederst i artikkelen.

Dersom Manchester United skulle komme blant de fire beste, vil det være en stor bragd med tanke på hvor klubben lå da José Mourinho fikk sparken i klubben.

Dersom de røde skulle slå ut PSG og komme langt i Champions League - for ikke å si helt til topps - vil det være et sterkt kandidatur for Solskjær.

Så lenge Manchester United fortsetter å vinne kamper, vil iallfall Solskjær være et steg nærmere fast jobb i klubben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer