Suksessjefen har bestemt seg for å slutte

Roy Johansen gir seg etter OL.

HAR TATT NORGE TIL ET NYTT NIVÅ: Men nå nærmer det seg slutten på Roy Johansens tid som landslagssjef. Etter 2-5-tapet mot Russland bekreftet han at det er slutt etter OL i 2014. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HAR TATT NORGE TIL ET NYTT NIVÅ: Men nå nærmer det seg slutten på Roy Johansens tid som landslagssjef. Etter 2-5-tapet mot Russland bekreftet han at det er slutt etter OL i 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Under Roy Johansens kyndige ledelse har Norge tatt seg til tre kvartfinaler i VM de siste fem årene.

Men etter å ha vært norsk landslagssjef siden 2001, begynner 52-åringen å telle på knappene. Like før VM startet sa Johansen til Dagbladet at OL i Sotsji i 2014 var et «naturlig stopp» for ham.

Etter dagens kvartfinaleexit bekreftet han det overfor TV 2. 

- Jeg har bestemt for at det blir til OL og så er det slutt. Det er flere grunner til det. Jeg har vært med lenge og det er vel rett og slett på tide å gi seg, sier han til kanalen.

I så fall må Norge finne en ny sjef til VM bare noen måneder senere.

Roy Johansen har gjentatte ganger klaget på for dårlig økonomisk støtte fra Olympiatoppen og lite ressurser til å ta Norge det neste steget.

Avgjørelsen om å gi seg er imidlertid basert på flere andre ting også.

- Det er klart at det er tungt å jobbe som underdog hele tiden, men det er flere grunner til at jeg vil gi meg, sier han til TV 2.

Ikke alle er overbevist om at Johansen virkelig ønsker å slutte.

- Da har han begynt å få åreknuter og miste hukommelsen, he-he. Nei, det kan være et taktisk utspill av Roy, sier MAX-ekspert Petter Thoresen.

- Det kan være litt taktisk. Jeg tror Roy liker jobben sin veldig godt, han driver med det han elsker mest, sier Espen «Shampo» Knutsen.

Norge røk i dag ut i kvartfinalen etter 2-5-tap mot VM-favoritt Russland. Men det var jevnt lenge, og Norge holdt 2-2 helt til starten av tredje periode.