I TRØBBEL: Cardiff og manager Ole Gunnar Solskjær kjemper desperat mot nedrykk fra Premier League. Nordmannen har hatt en tøff start på sin engelske managerkarriere. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB Scanpix
I TRØBBEL: Cardiff og manager Ole Gunnar Solskjær kjemper desperat mot nedrykk fra Premier League. Nordmannen har hatt en tøff start på sin engelske managerkarriere. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB ScanpixVis mer

Suksessmanageren har liten tro på at Solskjær redder Cardiff

- Avhengig av å velge rett mann.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær tok i helga sin andre Premier League-seier med Cardiff, da svake Fulham ble slått 3-1 på hjemmebane.

The Bluebirds befinner seg likevel fortsatt til de grader i nedrykksstriden.

Cardiff er i øyeblikket på 18. plass i Premier League, men bare målforskjellen skiller opp til West Bromwich på plassen over.

Tøff bortekamp Til helga har Solskjærs gutter en tøff oppgave foran seg når sjuendeplasserte Everton står på motsatt banehalvdel på Goodison Park.

Roberto Martinez, som tok over Toffees etter å ha ledet Wigan til FA-cuptriumf i fjor, sier til Sky Sports at han er usikker på om Solskjær er rett mann for å ta Cardiff ut av krisen.

- Det er en vanskelig oppgave. Det er veldig sjelden at et managerbytte midt i sesongen fører til langsiktig forbedring av laget. Noen ganger gir det imidlertid en kortsiktig effekt, sier spanjolen.

Solskjær tok over Cardiff-jobben for Malky Mackay i begynnelsen av januar. Martinez understreker at en klubb som bytter manager midt i sesongen er helt avhengig av å velge rett.

- Alt i alt ønsker man ikke å se den type endringer, og personlig har jeg ingen tro på at et raskt bytte skal gi suksess. Da er du i så fall helt avhengig av å finne rett mann, sier Martinez.

Stabilitet Spanjolen går altså ikke direkte til angrep på Solskjær, men kritiserer kanskje i større grad Cardiff-eier Vincent Tan, som altså kvittet seg med Malkay midt i sesongen.

- Spør du meg, så er det fremste suksesskriteriet langsiktig stabilitet og en klar strategi for å forbedre laget, sier Everton-sjefen.

Everton hadde en svært god start på sesongen, men har slitt litt mer med poengsankingen etter jul. Laget er imidlertid i høyeste grad med i kampen om europacupspill neste sesong.

• Everton-Cardiff sendes direkte på TV 2 Sport Premium på lørdag klokka 16.

HAR IKKE TRUA: Everton-manager Roberto Martinez har liten tro på at managerbytter midt i sesongen gir noen langvarig effekt. Han påpeker at da må man i så fall treffe blink. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
HAR IKKE TRUA: Everton-manager Roberto Martinez har liten tro på at managerbytter midt i sesongen gir noen langvarig effekt. Han påpeker at da må man i så fall treffe blink. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer