Suksesstrener blir trolig Rekdals assistent

Også Wæhler høyaktuell for VIF.

AVSLUTTET MED KVALIK: Morten Tandberg har fått mye skryt for jobben han har gjort i Bærum. Foto: Benjamin A. Ward
AVSLUTTET MED KVALIK: Morten Tandberg har fått mye skryt for jobben han har gjort i Bærum. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Bærums hovedtrener i sesongen 2014, Morten Tandberg, blir etter alt å dømme Kjetil Rekdals assistent i Vålerenga sesongen 2015.

Det får Dagbladet opplyst fra flere ulike hold.

- Jeg kan ikke si noe om slike forhold før alt er klart, sier en ordknapp Stig-Ove Sandnes - daglig leder i Vålerenga.

Fra kvalik til Tippeliga 35-årige Tandberg har de siste åra vært hovedtrener i Bærum, en epoke som kulminerte da klubben nylig sikret seg retten til å spille kvalifisering om opprykk til Tippeligaen i sesongen 2015.

Der ble Mjøndalen for sterke, og tidligere denne uka ble det bekreftet - gjennom Budstikka - at Tandberg gir seg i Bærum.

VG meldte samme dag at Vålerenga var aktuell som neste arbeidsgiver. Selve konkretiseringen av ansettelsesforholdet ventes altså å bli bekreftet i løpet av de nærmeste dagene.

Taus Tandberg Morten Tandberg svarer slik i en sms til Dagbladet:

- Dette har jeg ingen kommentar til i dag.

Vålerengas hovedtrener Kjetil Rekdal er også hemmelighetsfull:

- Vi har ikke noe å fortelle før vi har noe å fortelle.

Rekdal-forlengelse På Valle arbeides det i tillegg med å forlenge Rekdals kontrakt, som går ut ved årsskiftet.

- Vi har en god dialog. Nå jobber vi med å få helheten på plass. Vi regner med å annonsere også dette når alt er på plass. Vi prøver å skape et fundament her, understreker Rekdal - som åpenbart ikke planlegger å være noe annet sted i 2015.

- Vi må tenke både kortsiktig og langsiktig. Og på kort sikt handler mye om å få på plass økonomien. Når vi er over den kneika, er målet at vi skal bli en norsk toppklubb igjen, sier Rekdal.

32 landskamper I tillegg er stopperveteranen Kjetil Wæhler (38) et hett navn over spillerkandidater for 2015-sesongen. Det er over 20 år siden han debuterte i norsk toppfotball, da for Lyn som 18-åring. Siden gikk ferden til Wimbledon, hvor alt ble ødelagt av skader. Etter et låneopphold i Moss i 2002 ble Wæhler Vålerenga-spiller i 2003. På sine seks sesonger i klubben vant han både serien og cupen.

Siden 2009 har Wæhler spilt i Danmark (Aalborg) og Sverige (IFK Göteborg). Kontrakten med det gamle svenske storlaget ble ikke fornyet ved utgangen av 2014-sesongen, og Vålerenga slipper dermed å betale overgangssum for stopperen. Wæhler står med 32 landskamper for Norge, den siste kom mot Makedonia sommeren 2013.

- Jeg har fortsatt noen uker igjen av kontrakten med IFK, deretter skal vi flytte hjem til Oslo. Jeg føler jeg har mer å gi på banen, og da er det naturlig at min neste klubb blir i Oslo-området, sier Wæhler til Dagbladet.

- VIF interessant - Er du i dialog med Vålerenga?

- Jeg har bare snakket med rådgiveren min, og foreløpig har det vært snakk om sonderinger, svarer Wæhler.

- Men er det Vålerenga som er det fremste alternativet for deg?

- Ja, siden jeg har spilt der tidligere, og kjenner Rekdal fra før, så er det selvsagt interessant dersom det skulle bli Vålerenga igjen. Jeg føler som sagt jeg har mer å gi, og når jeg skal finne ny klubb, kan det være en fordel at jeg kjenner den fra før, svarer Wæhler.

- Men ingenting er klart per i dag.

VALLE-RETUR: Kjetil Wæhler avslutter etter alt å dømme karrieren der han vant seriegull: I Vålerenga. Foto: Hans Arne Vedlog
VALLE-RETUR: Kjetil Wæhler avslutter etter alt å dømme karrieren der han vant seriegull: I Vålerenga. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer