Suksesstrener hadde sex med spiller

Amerikansk kvinnebasket er rystet.

(Dagbladet.no): Pokey Chatman (37) trakk seg denne uka fra trenerjobben for det kvinnelige basketlaget til Louisiana State University. Ikke fordi resultatene var dårlige - for med Chatman som trener har laget nådd semifinalen i NCAA-turneringen tre ganger på rad.

Men da universitetet oppdaget at hun hadde et seksuelt forhold til en av spillerne, som ikke lenger er på laget, valgte suksesstreneren å trekke seg umiddelbart.

Assistenttrener Bob Starkey, som nå overtar hovedansvaret, sier at avgjørelsen kom som et sjokk på spillerne.

- Hun kom inn og sa at noen nye muligheter hadde dukket opp, og at hun måtte komme seg videre av personlige årsaker, sier han ifølge ESPN.

Spillerne har blitt pålagt munnkurv, og Chatman har bare kommunisert med omverdenen gjennom pressemeldinger. Opprinnelig hadde hun bestemt seg for å slutte etter sesongen, men ombestemte seg da saken om den angivelig sexskandalen lakk ut.

- Min fratredelse har ført til spekulasjoner og rykter som overgikk mine forventninger, og det er åpenbart at min tilstedeværelse ville vært til stor forstyrrelse gjennom NCAA-turneringen, sier Chatman som et svar på at hun så plutselig trakk seg.

New York Times melder at Chatman kom universitetet i forkjøpet.

- Hun ble klar over at dette ble snakket om på universitetet, og at hun ikke ville ha noe valg dersom hun ikke foretok seg noe, sier en kilde til avisa.

TRAKK SEG: Pokey Chatman har trent LSU Lady Tigers med stort hell siden 2004. Denne uka valgte hun å trekke seg da det ble kjent at hun hadde et seksuelt forhold til en tidligere spiller på laget. Foto: AP
TRAKK SEG: Pokey Chatman har trent LSU Lady Tigers med stort hell siden 2004. Denne uka valgte hun å trekke seg da det ble kjent at hun hadde et seksuelt forhold til en tidligere spiller på laget. Foto: AP Vis mer

Ifølge ESPN skal LSU-direktør Skip Bertman ha erkjent at en uformell etterforskning «muligens har skjedd».

- Jenta (Chatman) gjorde det hun gjorde, og LSU hadde ingen kontroll over det, sier han.