Suksesstrener Johansen er lei av å be om mer ressurser

- I andre land er det is i hallene hele året, sier landslagssjefen.

OPPGITT: Landslagssjef Roy Johansen har flere ganger bedt om flere ishaller i Norge, men virker nå lei av ikke å bli hørt. Foto: SCANPIX/AFP/JONATHAN NACKSTRAND
OPPGITT: Landslagssjef Roy Johansen har flere ganger bedt om flere ishaller i Norge, men virker nå lei av ikke å bli hørt. Foto: SCANPIX/AFP/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): Norges hockeylandslag har nok en gang gjort forhåndstipsene til skamme, og overrasket stort i hockey-VM.

Torsdag spiller de kvartfinale mot Russland, kanskje verdens beste lag.

- De er hundre ganger større enn oss. Når det gjelder økonomi er de på en annen planet, sier Roy Johansen til Dagbladet.

Hver gang Norges hockeylandslag imponerer i et mesterskap, begynner snakket om manglende ressurser hjemme. Et slitt eksempel er at det finnes 41 innendørs ishaller i Norge, færre enn i Sveriges hovedstad Stockholm.

Dessverre virker det som om debatten dør med en gang mesterskapene er over.

- Oslo er patetisk
Johansen har flere ganger bedt om flere ishaller, men virker nå lei av ikke å bli hørt.

- Jeg gidder ikke å kommentere det. Jeg kan si så mye at i de landene vi er i, er det is hele året. I Norge er det ikke is i de få hallene vi har en gang. Oslo er jo patetisk, sier Johansen.

Før VM spilte Norge flere treningskamper på den falleferdige nasjonalarenaen Jordal Amfi. Johansen har tidligere tatt til orde for å rive hallen som ble bygget før OL i 1952.

Verdensidrett
Johansen sier det må skje noe dersom Norge skal kunne ta det neste steget internasjonalt.

- Det er klart. Skal Norge være med i toppen i åra som kommer, må vi ha inn mye mer penger til utvikling og den norske serien. For å få til det må vi ha nye haller, sier han.

Norge har blitt hyllet fra alle hold i VM, og mange har problemer med å forstå hvordan det er mulig prestere på et slikt nivå med få ressurser.

- Det gjør hvert fall ikke prestasjonen noe mindre. Vi som er inne i hockey vet hvor stor sporten er i de landene vi møter her, og hvor mye penger de bruker på utvikling av yngre landslag og hvor mange spiller de har, sier han.

Onsdag har Norge spillefri, men på selveste 17. mai venter russiske superstjerner som Jevgenij Malkin, Alex Ovetsjkin, Pavel Datsjuk og Aleksander Semin.

Kampen, som vises på Max, begynner 14.45.